Βουλή: Τροπολογία Κιναλ για διορισμούς επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανένδοτη η υπουργός για τους επιτυχόντες Ασεπιτες 2008!!!

Τροπολογία που προβλέπει τον διορισμό των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008, σε συμμόρφωση της υπ’ αριθμ. 527/2015 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο “Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα”.

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές Χαρά Κεφαλίδου, Ευαγγελία Λιακούλη, Χάρης Καστανίδης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Μπιάγκης και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, η τροπολογία θεραπεύει τη δικαστικώς διαπιστωθείσα αντισυνταγματικότητα και αποκαθιστά υποψήφιους εκπαιδευτικούς με σειρά κατάταξης ανώτερη του τελευταίου διορισθέντα δυνάμει της παραπάνω ρύθμισης του ν. 4589/2019, επιβάλλοντας έτσι, την πλήρη συμμόρφωση με τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Δημοφιλή!!  Η Ειδική Εισφορά ΤΠΔΥ 1%: ΤΙ ΑΦΟΡΑ / ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

«Κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ν. 4589/2019 και σε συμμόρφωση προς την υπ’ αριθμόν 527/2015 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων του γραπτού διαγωνισμού, που προκηρύχθηκε με τις υπ’ αριθμόν 1Π/2008 2Π/2008, 3Π/2008, 4Π/2008 και 5Π/2008 προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π. (Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. 515, 516, 531 και 530/2008 αντίστοιχα), κατατάσσονται, μετά από αίτησή τους, σε αυτοτελή πίνακα διοριστέων ανά κλάδο / ειδικότητα, εφόσον έχουν συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία από τους επιτυχόντες της αυτής προκήρυξης, που διορίστηκαν δυνάμει του άρθρου 73 του ν. 4589/2019. Η συναφής διοικητική διαδικασία εκκινεί μετά από απόφαση / πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και οι οικείοι πίνακες διοριστέων κυρώνονται από το ΑΣΕΠ».

Δημοφιλή!!  Συνεχίζονται οι αυταρχικές πρακτικές και η έλλειψη σεβασμού προς τους εκπαιδευτικούς από το ΥΠΑΙΘΑ - Σέρνουν πάλι τον κλάδο στα δικαστήρια

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω