Καταστρατήγηση του δικαιώματος Βελτίωσης Θέσης από το ΠΥΣΠΕ Γ Αθήνας- 4/7 Κινητοποίηση στη Δ/νση από τους συλλόγους “Δ.Γληνός” και “Αιγάλεω”

ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΠΕ Γ’ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΘΕΣΗΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Γ’ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 11πμ

Το ΠΥΣΠΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ με μία πρωτοφανή απόφαση αποκλείει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής που υπηρετούν σε Ειδικά Σχολεία και έχουν υπηρετήσει ήδη την οργανική τους θέση, από το να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους για βελτίωση θέσης, ώστε να καλύψουν οργανικά κενά σε Τμήματα Ένταξης.

Το ΠΥΣΠΕ επικαλείται το άρθρο 48 του Ν. 4692/2020 το οποίο αναφέρει ότι: “Οι τοποθετήσεις σε κενούμενες θέσεις στα Τμήματα Ένταξης γίνονται μετά την κάλυψη όλων των κενών στις Σχολικές Μονάδες ΕΑΕ”.Το ίδιο άρθρο όμως πιο κάτω σαφέστατα αναφέρει ότι: “Τα ανωτέρω ισχύουν για τοποθετήσεις μετά από μετάθεση, απόσπαση ή διορισμό”. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού από τις διαδικασίες υπηρεσιακών μεταβολών των συναδέλφων που έχουν υπηρετήσει την οργανική τους θέση και θέλουν να αλλάξουν οργανική.

Πρόκειται για κατάφωρη αδικία και διάκριση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς ΕΑΕ από τη στιγμή που το ίδιο ΠΥΣΠΕ θεωρεί ότι έχει δικαίωμα για βελτίωση θέσης ο εκπαιδευτικός ΕΑΕ που υπηρετεί σε ΤΕ, αλλά όχι αυτός που υπηρετεί σε ΣΜΕΑΕ.

Αντίστοιχη αντιμετώπιση είχε και το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής που όμως έκανε δεκτές τις ενστάσεις των συναδέλφων με αποτέλεσμα να ικανοποιήσει τις βελτιώσεις θέσης.

Οι ΣΕΠΕ «Δ. Γληνός» και «Αιγάλεω» καλούμε τους συναδέλφους:

1.Να κάνουν εκ νέου ενστάσεις στο ΠΥΣΠΕ με κοινοποίηση στο ΑΠΥΣΠΕ περί ελέγχου νομιμότητας της απόφασης του ΠΥΣΠΕ, καθώς και αίτησής τους για κοινοποίηση των πρακτικών των σχετικών συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ.

2. Να καταθέσουν όλοι μαζί τις ενστάσεις τη Δευτέρα 4/7,στις 11π.μ., παρουσία των Δ.Σ. των συλλόγων που θα παραστούν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη συγκεκριμένη απόφαση.
3.Τέλος σε περίπτωση εκ νέου απόρριψης, οι Σύλλογοι θα τους καλύψουν οικονομικά και νομικά για την προσφυγή τους στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Απαιτούμε:

1. Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών ΕΑΕ για βελτίωση θέσης από ΣΜΕΑΕ σε ΤΕ.
2. Άμεσα να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμους διορισμούς
4. Να παρέμβει η ΔΟΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall