unnamed E-WALL

Σχετικά με την 91η ΓΣ της ΔΟΕ… / Κάλεσμα σε δυναμική παρέμβαση στην 20η ΓΣ της ΟΛΜΕ, Σάββατο 2/7, 4μμ, ξενοδ. Τιτάνια

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μαύρο λόγκο E-WALL

Συντονιστικο Αναπληρωτών

 

Σάββατο 2/7, 4μμ, οργανωνόμαστε και παρεμβαίνουμε στην 20η ΓΣ της ΟΛΜΕ, ξενοδ. Τιτάνια – Όλες και όλοι οι αναπληρώτριες και αναπληρωτές εκεί!

 

Μετά την παρέμβασή μας στη ΔΟΕ, συνεχίζουμε με αγωνιστικό ραντεβού στην ΓΣ της ΟΛΜΕ.

Αυτοί δε θα πουν τίποτα για εμάς…

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε! Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν!

Νέο ραντεβού το Σάββατο 2/7 στις 4μμ στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52)
Να επιβάλλουμε τη συζήτηση, να απαιτήσουμε αποφάσεις, να διεκδικήσουμε τη δουλειά, το σχολείο και τη ζωή μας!

Να είμαστε όλες και όλοι!

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 20η ΓΣ της ΟΛΜΕ

Πρόταση του Συντονιστικού Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Ο νόμος 4589/19 (προσοντολόγιο) έχει οδηγήσει σε απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικούς που κράτησαν όρθια τα δημόσια σχολεία εδώ και χρόνια! Η προϋπηρεσία, τα χρόνια αβεβαιότητας και ανασφάλειας, διαγράφονται μεμιάς, μοριοδοτούνται και δεν αποτελούν αναφαίρετο εργασιακό δικαίωμα. Αντίθετα η κυβέρνηση επιτάσσει την εναλλαγή μεταξύ εργασίας/ανεργίας! Ακυρώνει τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτά, επιβάλλοντας χιλιάδες φοιτητές, εργαζόμενους, αδιόριστους και άνεργους εκπαιδευτικούς να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι «προσόντων». Θέλουν τους εκπαιδευτικούς sprinter – κυνηγούς συνεχών και μεταβαλλόμενων προσόντων, καθώς με Υπουργικές Αποφάσεις κάθε δύο χρόνια τα προσόντα θα αναμορφώνονται. Η ευθύνη της ανεργίας μετατίθεται στους εργαζόμενους που δε «κατάφεραν» να γίνουν αρκετά ανταγωνιστικοί και «επαρκείς» ώστε να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας! Σκληρή αξιολόγηση, τιμωρητική, που θα τους οδηγήσει στην απόλυση! Επόμενος στόχος οι μόνιμοι! Κανένας δεν εξαιρείται! Όπως γράφεται και στις εκθέσεις του ΟΟΣΑ, η μόνιμη σχέση εργασίας των εκπαιδευτικών πρέπει να αλλάξει σε σύμβαση ορισμένων μηνών.

Μετά το προσοντολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, παρά την «έκπληξη» του ΓΓ Κόπτση για τις διαρροές και τα δημοσιεύματα, φαίνεται ότι επεξεργάζονται τη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για διορισμούς το 2023, μαζί με προσοντολόγιο, αφού αν δεν πιάσει κανείς τη βάση στη βαθμολογία του ΑΣΕΠ δεν θα μετράνε ούτε τα μόρια ούτε η προϋπηρεσία! 

Η συστηματική προσπάθεια απαξίωσης των πτυχίων μας αποτελεί πάγια επιδίωξη κυβερνήσεων σε πλήρη συμφωνία με τις οδηγίες της ΕΕ και ΟΟΣΑ. Η αναγνώριση και ισοτιμία των κολλεγίων, η απαίτηση απόκτησης δεκάδων χαρτιών προκειμένου να μετρηθούμε στις λίστες της ανεργίας και της αναπλήρωσης του προσοντολογίου, οι συγχωνεύσεις τμημάτων κ.ά. δείχνουν την κατεύθυνση. Η δημόσια εκπαίδευση και το πανεπιστήμιο μπαίνει σε ευθεία αμφισβήτηση! Δεν αρκεί να σπουδάσουμε, δεν αρκεί να δουλεύουμε χρόνια, απαιτούν τώρα να αποδείξουμε την παιδαγωγική μας επάρκεια, δίνοντας πάλι εξετάσεις για μια θέση ολιγόμηνης εργασίας και ύστερα από μια ζωή εξετάσεων από το σχολείο, πανελληνίων, εξετάσεων στο πανεπιστήμιο να μην αρκούν ούτε αυτά. Η συγκεκριμένη διαδικασία μας εντάσσει για άλλη μια φορά στο παιχνίδι να βρισκόμαστε ανταγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλο, κανιβαλίζοντας μεταξύ μας τους κόπους χρόνων.

Δημοφιλή!!  Εγκύκλιος Κατσαρού για Διώξεις εκπαιδευτικών/ Κινητοποίηση της ΟΛΜΕ - ΔΟΕ ενάντια στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘΑ

Για άλλη μια φορά η συζήτηση για την αναγκαιότητα μαζικών μόνιμων διορισμών χρησιμοποιείται με τον πιο χυδαίο τρόπο για την εξυπηρέτηση προεκλογικών υποσχέσεων των κομματικών επιτελείων, με μοναδικό σκοπό την ομηρία των χιλιάδων αναπληρωτ(ρι)ών συναδέλφ(ισσ)ων σε πλαστά διλήμματα: Προσοντολόγιο ή γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ! 

Καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες σε συσπείρωση και συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων τους! 

Κανένας εφησυχασμός μπροστά στις όποιες εξελίξεις! Θα δώσουμε δυναμικά το παρόν με απεργιακές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. 

 

Κανένας ΑΣΕΠ, κανένα προσοντολογίο! Τέρμα πια στην ελαστική εργασία!

 

Αγωνιζόμαστε για:

  • Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Κατάργηση του νόμου του προσοντολογίου 4589/19 και 4692/20. Όχι στον γραπτό ΑΣΕΠ ή τη συνέντευξη
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών! Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση τώρα ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Πλήρη εξίσωση προς τα πάνω των  εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με αυτά των μονίμων – πλήρης προστασία της μητρότητας.
  • Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες σε όλα τα σχολεία. 
  • Νέες θέσεις εργασίας με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση του ωραρίου εργασίας.
  • Δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε υπάρχουσα ειδικότητα. Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών με διορισμούς.
  • Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία στα πρωινά τμήματα με παράλληλη πρόσληψη εκπαιδευτικών για την πλήρη στελέχωση των τμημάτων ΖΕΠ.
  • Άμεση κατάργηση του θεσμού τρίμηνης σύμβασης
  • Κάλυψη όλων των αιτημάτων της παράλληλης στήριξης/ΕΒΠ με έναν εκπαιδευτικό προς έναν μαθητή. Στελέχωση ΟΛΩΝ των τμημάτων ένταξης και των σχολείων με ΕΒΠ, σχολικούς νοσηλευτές σύμφωνα με τις ανάγκες

 

 

Σχετικά με την 91η ΓΣ της ΔΟΕ… Στο ίδιο έργο θεατές.

Όμως στο θέατρο του καταπιεσμένου το τέλος θα το αλλάξουμε!

Θα γραφτεί με τον δικό μας ενεργό ρόλο.

 

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της 91ης γενικής συνέλευσης της ΔΟΕ. Και σε αυτή τη ΓΣ, το Συντονιστικό Αναπληρωτ(ρι)ών Αδιορίστων Εκπαιδευτικών με ανοιχτό κάλεσμα συναντήθηκε, συζήτησε και οργάνωσε την παρέμβασή του.

Δημοφιλή!!  Νέα πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων-ΕΛΜΕ για την επαναπροκήρυξη Απεργίας/Αποχής - Κυριακή 24/3 στις 5μμ

Ήδη στη διαδικασία των χαιρετισμών (Κυριακή 26/6), καταγγείλαμε πως απουσίαζε από την ημερήσια διάταξη (Η.Δ.) κάθε θέμα που αφορά τους/τις αναπληρωτ(ρι)ες (γραπτός ΑΣΕΠ, προσοντολόγιο, τρίμηνες συμβάσεις, εξίσωση πτυχίων – κολλεγίων, αγωνιστικός σχεδιασμός για την κατάργηση της ελαστικής εργασίας) ώστε να συζητηθούν και να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις και να ληφθούν αποφάσεις επ’ αυτών. 

Η μη ένταξη τους στην Η.Δ. υποστηρίχθηκε από ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ και με την επιμονή τους να μείνουν εκτός, απαιτήσαμε τα θέματά μας να μπουν στα πλαίσια πάλης και στα επιμέρους ψηφίσματα, ενώ επιπλέον καταθέσαμε και συγκεκριμένο ψήφισμα. Απαιτήσαμε να δεσμευτούν όλες οι δυνάμεις ότι θα παραμείνουν στην διαδικασία μετά τα πλαίσια πάλης για να πάρει το συνέδριο αγωνιστικές αποφάσεις.

Την τελευταία μέρα (Τρίτη 28/6), παρά την αρχική άρνηση των ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ, ξανακάναμε παρέμβαση – τοποθέτηση. Δηλώσαμε καθαρά ότι σεβόμαστε τη διαδικασία και καθώς είμαστε ενάντια στην αξιολόγηση, θα περιμέναμε να μπει το δικό μας ψήφισμα μετά την συζήτηση του θέματος αυτού και το συνέδριο να κατέληγε σε αποφάσεις για τα βήματα ακύρωσής της. 

Απαιτήσαμε πάλι από τις δυνάμεις και το σώμα να δεσμευτούν πως θα παραμείνουν, ωστόσο, μόλις ολοκληρώθηκαν τα πλαίσια πάλης, το προεδρείο (με απόφαση των ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ) ανακοίνωσε τη λήξη του συνεδρίου και την εξέταση των ψηφισμάτων από το νέο ΔΣ.

Επιμείναμε, απαιτώντας ακόμα μια φορά από το προεδρείο, το απερχόμενο ΔΣ και τις/τους συνέδρους να παραμείνουν για συζήτηση και αποφάσεις. 

Τις επόμενες μέρες στελέχη των τριών παρατάξεων επιχειρώντας να ξεπλύνουν τη θέση τους μας κατηγόρησαν για σόου και παιχνίδια.

Τι συνέβη λοιπόν στη λήξη του συνεδρίου;

  1. Δεν τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις στα αιτήματα μας για μονιμοποίηση όλων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με πτυχίο/προϋπηρεσία, κατάργηση του ν. 4589/19 του προσοντολογίου, καμία σκέψη για γραπτό ΑΣΕΠ και συνέντευξη.
  2. Την ίδια στιγμή, υπήρχε διαπιστωμένη απαρτία, άρα η διαδικασία μπορούσε και έπρεπε να συνεχιστεί.
  3. Η ΔΗΣΥ δεν κοντοστάθηκε καν! Αποχώρησε χωρίς σχόλιο για γραπτό ΑΣΕΠ και προσοντολόγιο.
  4. ΔΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟ τοποθετήθηκαν μετά την τελευταία μας παρέμβαση και αφού τα μέλη τους από το προεδρείο κήρυξαν τη λήξη του συνεδρίου. Δήλωσαν αντίθετοι στον γραπτό ΑΣΕΠ και υπέρ της απόφασης της 87ης Γ.Σ. της ΔΟΕ στην οποία θα προτείνουν προστεθεί και η άρνηση στον γραπτό ΑΣΕΠ. Ούτε κουβέντα για αγώνα του κλάδου απέναντι σε προσοντολόγιο, τρίμηνα, εξίσωση κολεγίων, λειψά δικαιώματα κλπ. Η απόφαση της 87ης Γ.Σ. της ΔΟΕ μιλάει για διορισμούς με βάση τις «πραγματικές ανάγκες», που όμως το ΥΠΑΙΘ μπορεί να «μαγειρεύει» μέσω ομάδων συμφερόντων, απόκρυψης κενών, συγχωνεύσεων – καταργήσεων τμημάτων και μονάδων. 
Δημοφιλή!!  Τα ψέματα για τους περιβόητους 114 διευθυντές που κάποιοι χρησιμοποιούν ως φόβητρο

Η θέση μας είναι καθαρή: ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ οι αναπληρωτ(ρι)ες με έστω μια σύμβαση είναι αναγκαίες/οι, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δικαιούνται μόνιμη θέση στο δημόσιο σχολείο.

  • Επίσης η απόφαση της 87ης Γ.Σ. της ΔΟΕ μιλάει για διορισμούς με βάση το πτυχίο και κυρίαρχη την προϋπηρεσία, δηλαδή για ένα κυρίαρχο προσόν μεταξύ ΚΑΙ άλλων και άρα για ένα «δικαιότερο προσοντολόγιο». ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ κρύβονται πίσω από αυτή την απόφαση της ΔΟΕ και αποφεύγουν τη συζήτηση με το γνωστό κόλπο, να σφυρίξει ο αιώνιος πρόεδρος τη λήξη του συνεδρίου! 

 

Δυστυχώς για άλλη μια φορά το συνέδριο δεν συζήτησε και δεν πήρε αγωνιστικές αποφάσεις για την κατάργηση της ελαστικής εργασίας.

Εμείς χαιρετίζουμε τις δυνάμεις που είτε στήριξαν το ψήφισμα που καταθέσαμε στο συνέδριο και στις ΓΣ των σωματείων μας, είτε στήριξαν με τα δικά τους αιτήματα τα ζητήματα των αναπληρωτ(ρι)ών, απαιτώντας από το συνέδριο να πάρει θέση γι’ αυτά.

Στο συνέδριο μιλήσαμε με διάφορους αντιπροσώπους από όλη την Ελλάδα και διαπιστώσαμε πως τίποτα δεν άλλαξε στις ζωές των αναπληρωτ(ρι)ών, αλλά και των νεοδιόριστων συναδέλφων. Παραμένουν αντιμέτωπες/οι με την ακρίβεια, τα κόστη των μετακινήσεων, την αναζήτηση στέγης, την ανασφάλεια των πινάκων, την αβεβαιότητα του αν θα δουλέψουν κλπ.

Δεν θα αφήσουμε τα αιτήματά μας να μείνουν συνθήματα στο φόντο του συνεδρίου! Απαιτούμε να παρθούν αγωνιστικά βήματα και να φτιάξουμε ένα κίνημα που δεν θα μπορούν να αγνοήσουν. Κόντρα στις οδηγίες του ΟΟΣΑ και της ΕΕ που μας θέλουν ποντίκια στον τροχό να ανταγωνιζόμαστε η μία τον άλλον. 

Συνεχίζουμε με την παρέμβασή μας στο συνέδριο της ΟΛΜΕ και τον αγώνα μέσα από τις συνελεύσεις μας και τα πρωτοβάθμια σωματεία (συλλόγους και ΕΛΜΕ) όπου θα έχουμε την ευθύνη να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας από την αρχή της νέας χρονιάς. 

Όλες και όλοι στο συνέδριο της ΟΛΜΕ το Σάββατο 2/7 στις 4μμ για να δηλώσουμε ότι σε αυτό το έργο δεν θα είμαστε θεατές, αλλά θα παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. 

 

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω