ΔΟΕ: Επείγον αίτημα για συνάντηση – καμία απάντηση από το ΥΠΑΙΘ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

 

            Για πολλοστή, δυστυχώς, φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιδεικνύει περιφρόνηση στη θεσμική διαδικασία του διαλόγου με τους, δημοκρατικά εκλεγμένους, εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. «Διαρροές» από κύκλους  του Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με την πραγματοποίηση διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, ανάπτυξη μιας, εκτός θεσμικού πλαισίου «συζήτησης» με αυτόκλητους «εκπροσώπους» ομάδων εκπαιδευτικών, σχετικά με τον αριθμό και την  κατανομή τους ανά βαθμίδα και ειδικότητα, διατύπωση «σκέψεων» σχετικά με την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π., ενώ ακόμη αναμένουμε την πρόσκλησή σας για εκτενέστερη συζήτηση για το θέμα των διορισμών (όπως είχε δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία ότι θα γίνει στην τελευταία μας συνάντηση), δημιουργούν κλίμα έντασης στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Δημοφιλή!!  Εκπαιδευτικοί: Ημερίδα για σχολικό εκφοβισμό μετατράπηκε σε καμπάνια προώθησης υποψηφιότητας

 

 

            Πέρα από τα παραπάνω οι αιφνιδιαστικές δηλώσεις σας, όπως και του ίδιου του πρωθυπουργού, περί επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, δίχως να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε, επιβεβλημένη, συζήτηση στη βάση της θωράκισης της λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου (κάτι που επανειλημμένα έχουμε θέσει ως Ομοσπονδία), δημιουργεί, εύλογα, ανησυχίες σε σχέση με τον (υπάρχει άραγε;) σχεδιασμό και τις στοχεύσεις της κυβέρνησης για έναν θεσμό, δημιούργημα των επιστημονικά τεκμηριωμένων θέσεων και των αγώνων της Δ.Ο.Ε., ο οποίος έχει, διαχρονικά, αντιμετωπιστεί με έλλειψη παιδαγωγικού σχεδιασμού και απίστευτη προχειρότητα από σειρά πολιτικών ηγεσιών και κυβερνήσεων.

 

 

Δημοφιλή!!  ΑΣΕ: Όνειδος και κατρακύλα η νέα εγκύκλιος του υπουργείου για την αξιολόγηση Β πεδίου - Bullying και ντροπιαστική ενέργεια απέναντι στους εκπαιδευτικούς

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά άμεση συνάντηση όπου θα συζητηθούν τόσο τα παραπάνω ζητήματα όσο και όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Για το κατέβασμα του αρχείου πατήστε εδώ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω