Προεκλογικές υποσχέσεις: Αυξήσεις στους μισθούς εκπαιδευτικών «τάζει» η κυβέρνηση!!

Με το βλέμμα στραμμένο προς τις εκλογές ξεκίνησαν και οι κυβερνητικές υποσχέσεις για αυξήσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων (πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, καθηγητές και νηπιαγωγοί) οι οποίοι αποτελούν και τον μεγαλύτερο κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων.

 

Όσον αφορά στο υπουργείο Παιδείας ήδη ξεκίνησε να δίνει υποσχέσεις για αυξήσεις των αποδοχών τους με την υπογράμμιση ότι έχουν συζητήσει για το θέμα και με το υπουργείο Οικονομικών.

 

Όπως ανακοίνωσε ο υφ. Παιδείας «κατά τη συνάντηση αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι τα μέλη ΔΕΠ έχουν υποστεί λόγω της οικονομικής κρίσης σημαντική μείωση των αποδοχών τους οι συμμετέχοντες εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, ενημέρωσαν τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας ότι παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα του δημοσιονομικού χώρου ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες, έχουν συζητήσει με το Υπουργείο Οικονομικών τη δυνατότητα αύξησης των αποδοχών.

 

Αναφορικά δε με την έκδοση της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, που αφορά στην καταβολή αναδρομικών αποδοχών των μελών ΔΕΠ έγινε γνωστό ότι εκκρεμεί ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους και σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης και το πεδίο εφαρμογής της.

 

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δήλωσε πρόσφατα ότι «όσες μεταρρυθμίσεις και να κάνουμε, αν δεν επενδύσουμε στον άνθρωπο, όλα τα άλλα είναι μάταια» για να συμπληρώσει ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία είναι ο εξορθολογισμός των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, με έμφαση στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

Βέβαια αυτά είναι απλώς λόγια και ακόμη χειρότερα, λόγια προεκλογικά τα οποία δεν αγοράζουν πετρέλαιο, ούτε καλύπτουν τον πληθωρισμό του 10%. Ακόμη είναι συμπτώματα μιας παλαιοκομματικής αντίληψης που πορευόταν με την νοοτροπία του να τάξουμε λεφτά πριν τις εκλογές, να μαζέψουμε καμιά ψήφο. Το 2022 όμως είναι αν μη τι άλλο ύβρης να τάζεις μισθούς εάν και όταν εκλεγείς, ενώ υπάρχουν μισθοί από 730ευρώ και ο κατώτατος εισαγωγικός μισθός στην εκπαίδευση είναι χαμηλότερος από τον θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό της χώρας.

 

 Σχόλιο του συνάδελφου Δημήτρη Σμιξιώτη

“Από το 2012 οι μισθοί, ειδικά στο δημόσιο, και οι συντάξεις μειώθηκαν περίπου 30% (στους νέους υπαλλήλους περισσότερο). Από τότε, εδώ και 10 χρόνια δεν έχει υπάρξει καμιά αύξηση. Ένας νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός αμοίβεται με μισθό χαμηλότερο του βασικού του ιδιωτικού τομέα, λόγω της κατάργησης στο δημόσιο του 13ου και 14ου μισθού !!!

Αντίθετα, τώρα λόγω πληθωρισμού, οι μισθοί όλων χάνουν ένα 16% της αγοραστικής τους αξίας.”

 

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall