Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑΕ: Μόλις 30% κάλυψη κενών στη Γ φάση ειδικής – Πάνω από 440 παιδιά χωρίς φιλόλογο

Κείμενο της Πρωτοβουλίας Φιλολόγων ειδικής αγωγής

Ολοκληρώθηκε χτες 18/11/22 η πολυαναμενόμενη Γ φάση προσλήψεων αναπληρωτών ειδικής αγωγής, αλλά τα αποτελέσματα για μια ακόμη φορά ματαίωσαν τις προσδοκίες και τις ελπίδες εκατοντάδων υποψηφίων, που προσέβλεπαν σε μια καλύτερη κάλυψη των αναγκών του κλάδου τους.
Συγκεκριμένα, οι ανάγκες που δηλώθηκαν συνολικά για τους Φιλολόγους Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 02.50) από τις αρμόδιες ΔΔΕ ήταν 638, ενώ μετά βίας η κάλυψη άγγιξε τα 196 κενά και το συνολικό ποσοστό ανέρχεται σε 30%.
Ας μεταφράσουμε, λοιπόν, τα νούμερα για να γίνουν απόλυτα κατανοητά από όλους. Τη Δευτέρα 21/11/22 πάνω από 440 παιδιά θα συνεχίσουν να μην έχουν φιλόλογο στο Τμήμα Ένταξης του σχολείου τους. Πάνω από 440 παιδιά θα συνεχίσουν να μην έχουν Παράλληλη Στήριξη παρά τη γνωμάτευση του ΚΕΔΑΣΥ που τα αξιολόγησε. Θα συνεχίσουν να ασφυκτιούν μέσα στο γενικό σχολείο παλεύοντας να καλύψουν τη δυσβάσταχτη ύλη χωρίς βοήθεια. Θα συνεχίσουν να βλέπουν, ως απλοί παρατηρητές, τους συμμαθητές τους να διαπρέπουν. Οι γονείς θα συνεχίσουν να πληρώνουν από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό ιδιωτική παράλληλη στήριξη. Το ΥΠΑΙΘ θα συνεχίσει να διαφημίζει κάλυψη σχεδόν 100% των αναγκών κατά τη φετινή σχολική χρονιά, γεγονός που ερμηνεύεται αφενός ως υποτίμηση της νοημοσύνη γονέων και εκπαιδευτικών και αφετέρου ως χλευασμός, αφού η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει πανηγυρικά τέτοιου είδους προεκλογικές, διαφημιστικές δηλώσεις…
Οι φιλόλογοι ειδικής αγωγής διεκδικούν και απαιτούν να σταματήσει η κατάφωρη αδικία εις βάρος των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και να κατανοήσουν οι ιθύνοντες του ΥΠΑΙΘ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές σε μια βαθμίδα που αξιολογείται μέσω γραπτών εξετάσεων και τράπεζας θεμάτων.
Δεν θα σταματήσουμε ΠΟΤΕ να διεκδικούμε, μέχρι να πετύχουμε, κάλυψη όλων των κενών των Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής. Πρωτοβουλία Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής

Ακολουθεί η επιστολή της Πρωτοβουλίας φιλολόγων από τις 5/10/22 σε υπουργό, υφυπουργό και γεν. .γραμματέα του υπουργείου παιδείας, όπου αποτυπωνόταν η κατάσταση με τα κενά φιλολόγων ανά τη χώρα και η ανάγκη πλήρης κάλυψής τους:

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

Αντώνης Καραφώτης

✏️Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. ✏️Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα, όπου είναι και γραμματέας στο σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής "Κ. Σωτηρίου". ✏️Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. ✏️Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall..

Avatar photo