ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΒΓΑΖΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΕΑΕ

Στην τελευταία του συνέντευξη στις 23.09.2022 στον ραδιοφωνικό σταθμό ElladaFM, ο Γ. Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ κ. Αλ. Κόπτσης, ενώπιον του παρουσιαστή κ. Σπύρο Παπαδάκη,δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και υπερήφανος για τοποσοστό κάλυψης των αναγκών της Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισημαίνοντας ότι το ποσοστό κάλυψης αγγίζει «το 90% στις ΣΜΕΑΕ και λίγο λιγότερο στις παράλληλες στηρίξεις».

Στην εν λόγω συνέντευξη ο κ. Κόπτσης αμφισβήτησε κατηγορηματικά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για τα «Προσκόμματα στην εκπαιδευτική ένταξη μαθητών/-τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», που στηρίζεται σε στοιχεία του ΥΠΑΙΘ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Μάλιστα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το περυσινό ποσοστό κάλυψης που έφτασε το 47,3% των αιτημάτων της Ειδικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση απάντησε χαρακτηριστικά: «δεν μπορώ να ξέρω αν (ο Συνήγορος του Πολίτη) έχει λάβει υπόψη του κάποια άλλα δεδομένα τα οποία χρησιμοποιεί με κάποιο άλλο τρόπο». Συνεχίζοντας ο κ. Κόπτσης ανέφερε ότι «δεν θα αξιολογήσω εγώ εκθέσεις και πορίσματα», τονίζοντας επανειλημμένως ότι «εμείς δουλεύουμε με τα κενά που παρουσιάζονται στον ΟΠΣΥΔ όπως τα στέλνουνε, κ. Παπαδάκη, οι διευθυντές εκπαίδευσης».

Στην συνέχεια, σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τον διαμοιρασμό της Παράλληλης Στήριξης που σύμφωνα με μαρτυρία φιλολόγου παρέχεται 3 ώρες στήριξη σε κάθε παιδί αντί για 11 που έχουν οριστεί από τις γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ για φιλολογικά μαθήματα ο κ. Κόπτσης απάντησε χαρακτηριστικά: «επιτρέψτε μου κ. Παπαδάκη να είμαι απόλυτα αρνητικός σε αυτό που ακούω. Θεωρώ ότι είναι ένα φανταστικό σενάριο».

Επειδή λοιπόν, τα σενάρια μυθοπλασίας δεν είναι αρεστά σε κανέναν ειδικά όταν αναπαράγουν ένα καλοστημένο παιχνίδι εντυπώσεων εις βάρος των παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ως Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑ εξασφαλίσαμε τα κενά που αφορούν τον κλάδο μας την τρέχουσα περίοδο συλλέγοντάς τα ένα προς ένα από τις περισσότερες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της επικράτειας.

Η Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑ καλοπροαίρετα χωρίς προσχεδιασμένα σενάρια, επιδεικνύοντας έμπρακτα πάντα το πραγματικό ενδιαφέρον και την αγωνία προς το εκπαιδευτικό έργο, προσφέρει με συνέπεια και απλόχερα τα κενά στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προκειμένου να προβεί στην κάλυψή τους σύμφωνα με τις υποσχέσεις και τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Κόπτση ότι «ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΟ».

 

Ακολουθεί σχετικός πίνακας όπου καταγράφονται τα κενά ανά νομό

 

ΥΓ 1: Από τον εν λόγω πίνακα απουσιάζουν τα κενά Λακωνίας, Αχαΐας, Δυτικής Θεσσαλονίκης και Δωδεκανήσων, καθώς οι ΔΔΕ δεν ήταν πρόθυμες να μας τα δώσουν. Επομένως, από τα 438 απουσιάζουν τα συγκεκριμένα κενά, όπως και αυτά των ΚΕΔΑΣΥ.

ΥΓ 2: Θερμή παράκληση προς τον κ. Κόπτση, εφεξής όταν απαντάει σε ερωτήσεις ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΕΑ, οι απαντήσεις, τα ποσοστά, τα στοιχεία και τα παραδείγματα που επικαλείται να περιορίζονται αυστηρά στον συγκεκριμένο κλάδο της ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, χωρίς καμία άλλη αναφορά σε άλλες ειδικότητες και βαθμίδες εκπαίδευσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ!!!

Πρωτοβουλία Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo