Θα έχουμε φέτος νέους διευθυντές σχολείων; Νεότερα για Κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων!!

Μετά την άρον άρον υπερψήφιση της τροπολογίας που έφερε το Υπουργείο Παιδείας για την αντικατάσταση των σχολικών συμβούλων από τα τοπικά συμβούλια επιλογής, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να εκδοθούν οι προκηρύξεις μέχρι τέλη Αυγούστου.

Όπως διαρρέεται από το ΥΠΑΙθ, αρχές Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν αιτήσεις και το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν τοποθετηθεί οι νέοι διευθυντές στα σχολεία!!!

Για να δούμε θα αναλάβουν στη μέση της σχολικής χρονιάς ή θα πανε για την επόμενη σχολική χρονιά..

Η τροπολογία του ΥΠΑΙθ που απλοποιεί τη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολείων κινδυνεύει να αποδειχθεί δώρο-άδωρο, αν σκεφτεί κανείς ότι οι διαδικασίες ακόμα τώρα έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τις διαρροές του υπουργείου.

Απο την άλλη ακόμα και εάν εχουμε αποτελέσματα τον Γενάρη πχ θα είναι πολύ μεγάλη αναστάτωση η εναλλαγή εν μέσω της σχολικής χρονιάς…
Άρα μήπως το ΥΠΑΙΘ για άλλη μια φορά άργησε πολύ; “

Δεν μπορούμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα χρονοδιαγράμματα του υπουργείου μιας και μέχρι τώρα δεν έχει τηρήσει ούτε μια φορά αυτά που το ίδιο είχε θέσει!

Επιπλέον αυτή η επίσπευση μεσούσης της σχολικής χρονιάς σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων!

Ιωάννης Παπαδόπουλος

📌Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Ρεθύμνου,

Avatar photo