Το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να καταχωρίσουν τα λειτουργικά κενά , ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες πρόσληψης αναπληρωτών

Όταν καταγράφεις λειτουργικά κενά στις 5/8, ΔΕΝ καταγράφεις ουσιαστικά τίποτα..
Όπως αναφέρει ο ΠΑΣΑΔ
Το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να καταχωρίσουν τα λειτουργικά κενά των Σχολικών Μονάδων Γενικής Εκπαίδευσης, των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και των ΚΕΔΑΣΥ, καθώς και αυτά των Μουσικών σχολείων, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες πρόσληψης αναπληρωτών.
Η προθεσμία που θα είναι ανοιχτό το ΟΠΣΥΔ για την καταγραφή των εν λόγω λειτουργικών κενών είναι από τις 5/8 έως τις 12/8 και έπειτα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι τις 19/8.
Για τα κενά που αφορούν στην Παράλληλη Στήριξη θα ακολουθήσει νεότερη εγκύκλιος, την οποία και αναμένουμε.
Αναφορικά με τα κενά των Τμημάτων Υποδοχής ( ΖΕΠ) δεν ζητείται, προς το παρόν, η καταγραφή τους την παρούσα χρονική στιγμή.
Ωστόσο, όπως πληροφορηθήκαμε από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου, αναμένονται οι τελικές υπογραφές για να προχωρήσει η διαδικασία ίδρυσης των Τμημάτων Υποδοχής για τη νέα σχολική χρονιά. Ευελπιστούμε πως θα προλάβουν να συμπεριληφθούν στην πρώτη φάση των αναπληρωτών.
ΠΑΣΑΔ

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.