Δικαίωση εργοθεραπευτών δημοσίων δομών για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών κάνει λόγο για δικαίωση μετά τη δικαστική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο έκρινε ότι οι εργοθεραπευτές δημόσιων δομών πρέπει να λαμβάνουν επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, δικαιώθηκαν εργοθεραπευτές μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής, οι οποίοι διεκδικούσαν αναδρομικά το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ειδικότερα το Δικαστήριο έκρινε, ότι οι εργοθεραπευτές παρέχουν τις υπηρεσίες τους κάτω από συνθήκες, που τους εκθέτουν στους ίδιους ακριβώς υγειονομικούς κινδύνους, στους οποίους εκτίθενται οι υπάλληλοι της νοσηλευτικής υπηρεσίας και λοιπών υπηρεσιών, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος.

Με βάση αυτήν την παραδοχή το Δικαστήριο έκρινε, ότι συντρέχει παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας, υπό την μορφή της άνισης μεταχείρισης υπαλλήλων, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους κάτω από τις ίδιες συνθήκες με το προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας, ωστόσο δεν λαμβάνουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Παράλληλα το Δικαστήριο επιδίκασε σε κάθε έναν από τους ενάγοντες το ποσό ύψους 3.600,00 ευρώ, νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής.

Η νέα αυτή δικαστική απόφαση, δικαιώνει το αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθευραπευτών για θεσμοθέτηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας υπέρ των εργοθεραπευτών που εργάζονται σε δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών υγείας και φροντίδας.

Ο Π.Σ.Ε. δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για την καθιέρωση της καταβολής του συγκεκριμένου επιδόματος, και υπενθυμίζει ότι είναι ένα από τα θέματα που έχει θέσει τόσο στον Υπουργό Υγείας, κ.Αθ.Πλεύρη, όσο και στην αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Μ.Γκάγκα, τονίζοντας τη δυσμενή διάκριση που γίνεται σε βάρος των μελών του.

Πηγή

https://www.news4health.gr/politiki-ygeias/15852/dikaiosi-ergotherapefton-dimosion-domon-gia-to-epidoma-epikindynis-kai-anthygieinis-ergasias?fbclid=IwAR0HQXbdN4SDPjQ8oEV6HJB4wHajcRHVEnOiycP4KAKGO2HMws69gzIt3ck

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo