Διαμαρτυρία ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας προς ΑΣΕΠ για τα λάθη στις προκηρύξεις!! Τεχνικά προβλήματα και δυσλειτουργίες Ο.Π.Σ.Υ.Δ.-Α.Σ.Ε.Π.

ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας

Επιστολή ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ προς τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ

Ο σύλλογος μας δέχεται μεγάλο αριθμό καταγγελιών για αναίτια λάθη στους προσωρινούς πίνακες της 1ΕΑ/2022 και παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη των ανακοινοποιήσεων, στις οποίες σημαντικό μέρος λαθών δεν έχει ακόμη διορθωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των ατομικών φακέλων των συναδέλφων στο Ο.Π.Σ.Υ.Δ, είναι έγκυροι και επικαιροποιημένοι, ωστόσο στη διασταύρωση των ατομικών στοιχείων τους, έχουν παρουσιαστεί μία σειρά από ποικίλα λάθη, τα οποία δε μπορούν να γίνουν ανεκτά καθ΄ότι οι συνάδελφοι άδικα και αδικαιολόγητα θα στερηθούν τη δυνατότητα εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα λάθη που έχουν εντοπιστεί είναι:
-τεχνικά προβλήματα και δυσλειτουργίες του πληροφοριακού συστήματος της πλατφόρμας Ο.Π.Σ.Υ.Δ.-Α.Σ.Ε.Π. (δυσκολίες χρήσης και μεταφόρτωσης στοιχείων πχ “ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ”)
-μη προσμέτρηση -μοριοδότηση προσόντων (πτυχίων, Η/Υ, σεμιναρίων, παιδαγωγικής επάρκειας κλπ) και κοινωνικών κριτηρίων (τέκνα, ποσοστό αναπηρίας)
-λανθασμένη προσμέτρηση των αντικειμενικών προσόντων των υποψηφίων είτε προς τα κάτω είτε προς τα πάνω
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της 2ΕΑ/2022 ζητάμε από το φορέα σας και απαιτούμε από την Πολιτική Ηγεσία να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη, οι δυσλειτουργίες που εμφανίζονται λόγω της πρόχειρης και εκ του αποτελέσματος κακοσχεδιασμένης διαδικασίας.
Το Δ.Σ. του ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας, με την παρούσα επιστολή του, ζητά να ληφθούν υπόψη όλες οι καταγγελίες των συναδέλφων από τον ΑΣΕΠ όσον αφορά την 1ΕΑ/2022 και να γίνει ενδελεχής έλεγχος τόσο της παρούσας όσο και των επόμενων σχετικών προκηρύξεων και υπό έκδοση προσωρινών πινάκων.

Επίσης ζητάμε οι προσλήψεις των αναπληρωτών ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2022-2023 να γίνουν από τους οριστικούς πίνακες κατάταξης και όχι από έναν επισφαλής εγκυρότητας και αμφισβητούμενης αξιοπιστίας προσωρινό πίνακα κατάταξης.
Για τον παραπάνω λόγο, ζητάμε να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη ηλεκτρονική και εύχρηστη βάση δεδοµένων που θα διαχειρίζεται τα στοιχεία µητρώου των υποψηφίων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται με κάθε τρόπο η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΣΕΠ και κατ επέκταση η δημιουργία αξιοκρατικών πινάκων μοριοδότησης και η εξασφάλιση της ισότιμης και ισόνομης μεταχείρισης όλων των υποψηφίων.

Απαιτούμε την εξεύρεση θετικής λύσης για όσους από τους συναδέρφους μας Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. κινδυνεύουν να μην τους προσμετρηθούν προσόντα ή ακόμη και να απορριφθούν από τους αξιολογικούς πίνακες των προκηρύξεων 1ΕΑ/2022 & 2ΕΑ/2022 για τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Ζητάμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη όλες οι ενστάσεις των συναδέλφων που θα υποβληθούν.
Αναμένουμε την άμεση και δίκαιη ανταπόκριση και διευθέτησή σας στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

Για το ΔΣ
Η πρόεδρος Η Γ Γραμματέας
Καρμπά Χρυσούλα Συμεωνίδου Κική

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo