ΦΕΚ – Αξιολόγηση: Διάθεση νέων διαδικτυακών υπηρεσιών στους Συντονιστές για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου

Διάθεση νέων διαδικτυακών υπηρεσιών στους Συντονιστές για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων 

 

Με Απόφαση του Υπουργού Επικρατείας, διατίθενται οι διαδικτυακές υπηρεσίες “Στοιχεία για τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου” και “Στοιχεία εκπαιδευτικών σχολικής μονάδας” στο πληροφοριακό σύστημα “Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων” του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

 

  • Οι διαδικτυακές υπηρεσίες αξιοποιούνται για την εσωτερική αξιολόγηση (αυτοαξιολόγηση) των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο, σε συνεργασία με τον συντονιστή εκπαιδευτικού έργου που έχει την παιδαγωγική ευθύνη της κάθε σχολικής μονάδας, σύμφωνα με τα άρθρα 47 και 47Α του ν. 4547/2018, όπως τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν από τον ν. 4692/2020, καθώς και την υπό στοιχεία 108906/ΓΔ4 /10-09-2021 υπουργική απόφαση (Β’ 4189) και την υπό στοιχεία 122756/ΓΔ4/29-9-2021 κοινή υπουργική απόφαση (Β΄4501)
  •  Το Ι.Ε.Π. έχει την υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των λαμβανομένων πληροφοριών και, κατ’ ελάχιστον, την καταγραφή και παρακολούθηση των προσβάσεων, τη διασφάλιση ιχνηλασιμότητας και την προστασία των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη ή τυχαία απειλή.
  •  Το Ι.Ε.Π. και, ειδικότερα, οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες του πληροφοριακού συστήματος «Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων», έχουν την υποχρέωση χρήσης των λαμβανομένων πληροφοριών αποκλειστικά και μόνον για τον σκοπό που περιγράφεται στην παρούσα.
  •  Η διάθεση των διαδικτυακών υπηρεσιών διενεργείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ.) της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την Πολιτική Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ., την Πολιτική Ορθής Χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών, καθώς και τις διατάξεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [140.04 KB]

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo