ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Σ.Υ.Π.Υ.Υ.Π. – Aνάληψη υπηρεσίας και ορκωμοσία νεοδιόριστων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΥΠ.Ε.Π.Θ. (Σ.Υ.Π.Υ.Υ.Π.)

 

Με ανησυχία πληροφορούμαστε από ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος περί του χρονοδιαγράμματος επί της διαδικασίας διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρεται και το γεγονός ότι η ανάληψη υπηρεσίας και η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθούν από τις 10 Αυγούστου και μετά, με τον κίνδυνο το επίμαχο χρονικό διάστημα να αρχίζει για άλλη μία χρονιά ακόμα και πριν το δεκαπενταύγουστο. Σας υπενθυμίζουμε εδώ, την αναστάτωση που δημιουργήθηκε πέρυσι, όπου το αντίστοιχο  χρονικό διάστημα αφορούσε την περίοδο 11 με 17 Αυγούστου. 

Στην περίπτωση που τα αναφερόμενα στα παραπάνω δημοσιεύματα γίνουν πράξη, είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας καταγγέλλοντας το γεγονός αυτό καθώς θα πρόκειται καθαρά για μια κίνηση εντυπωσιασμού αφού η προσέλευση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών κατά τη συγκεκριμένη περίοδο στις υπηρεσίες μας θα επιφέρει προβλήματα που άπτονται τόσο του οικογενειακού προγραμματισμού των ιδίων (οι περισσότεροι εξ΄αυτών θα βρίσκονται σε διακοπές), όσο και των αδειών των συναδέλφων μας, διοικητικών υπαλλήλων (η συντριπτική τους πλειοψηφία θα βρίσκεται ήδη σε προγραμματισμένη άδεια), οι οποίοι ξαφνικά θα κληθούν να διεκπεραιώσουν τις σχετικές διαδικασίες.

 

Στη βάση των παραπάνω ζητάμε οι διαδικασίες ανάληψης υπηρεσίας και ορκωμοσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών να εκκινήσουν από τη Δευτέρα 22-08-2022. 

Είμαστε πεπεισμένοι ότι με την ενέργεια σας αυτή, θα αναδείξετε έναν ανθρωποκεντρικό τρόπο διοίκησης, επιδεικνύοντας εν τοις πράγμασι το ενδιαφέρον σας προς τους υπαλλήλους των περιφερειακών υπηρεσιών, οι οποίοι ανταποκρίνονται πάντα με επαγγελματισμό και αξιοσύνη στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα τηρώντας και υλοποιώντας χρονοδιαγράμματα, πολλές φορές ασφυκτικά, ξεπερνώντας κάθε όριο υπηρεσιακής και ανθρώπινης αντοχής,  ακόμη περισσότερο σε εκείνες τις υπηρεσίες μας που παραμένουν εξαιρετικά υποστελεχωμένες. Επιπλέον, η προτεινόμενη ημερομηνία, ουδένα πρόσκομμα θέτει ως προς την τοποθέτηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, από την 01-09-2022. 

 

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε την ανάγκη για την άμεση δημοσίευση του ΦΕΚ που αφορούν στις υπερωρίες Β΄Εξαμήνου 2022, προκειμένου να συγκροτηθούν άμεσα τα σχετικά συνεργεία που θα χειριστούν τις ιδιαίτερα αυξημένες υποχρεώσεις και του επόμενου μήνα.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΠΥΥΠ

 

 

Ο Πρόεδρος                           Η Γ. Γραμματέας

Νώντας Αθανασιάδης            Μαρία Γρηγορίου

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo