ΟΛΜΕ: Να διορθωθούν άμεσα τα λάθη στην καταχώρηση στοιχείων στον ΟΠΣΥΔ

Για άλλη μια φορά οι συμβασιούχοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Όπως πριν 3 έτη με τα παράβολα στη διαδικασία των αιτήσεων για τις προσλήψεις σε Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, σημειώθηκαν τεράστιες αδικίες που οδήγησαν σε λάθος μοριοδότηση, ακόμα και σε απολύσεις. Τώρα σε πολλούς συναδέλφους εμφανίζονται λιγότερα επικαιροποιημένα στοιχεία στο φάκελο του ΟΠΣΥΔ, απ’ όσα κατέθεσαν κατά την περίοδο των αιτήσεων πριν λίγους μήνες, με αποτέλεσμα να χάνουν μόρια στη διαδικασία της κατάρτισης των πινάκων.

Υπάρχουν παραδείγματα συναδέλφων που ενώ έχουν αποκτήσει και καταθέσει Μεταπτυχιακό στην Σχολική Ψυχολογία, αυτό δεν αναγνωρίζεται ως συναφές για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Κύριους πίνακες της Ειδικής Αγωγής, κάτι που δικαιούνται. Σε άλλες περιπτώσεις, ενώ έχουν κατατεθεί πιστοποιητικά γέννησης και όλα τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν ότι οι συνάδελφοι έχουν φέρει στη ζωή τέκνα, αυτά δεν υπάρχουν στο φάκελο, με αποτέλεσμα να χάνεται η μοριοδότηση με βάση τη νομοθεσία.

 Τα παραδείγματα είναι πολλά και διαφόρων ειδών. Η απάντηση από τον ΟΠΣΥΔ και τις διευθύνσεις είναι οι συνάδελφοι να καταθέσουν ένσταση επί των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ όταν αυτοί αναρτηθούν, αφού δε μπορεί να γίνει παρέμβαση από τις Διευθύνσεις λόγω «κλειδώματος» της πλατφόρμας.  Αυτόματα αυτό σημαίνει για άλλη μια φορά αδικία και ανασφάλεια, καθώς θα πρέπει να περιμένουν την περίοδο των ενστάσεων, ώστε να αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες της Ειδικής Αγωγής. Μέχρι τότε οι κόποι και οι θυσίες τους κινδυνεύουν να χαθούν, αφού ενώ έχουν αποκτήσει και καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, αυτά δε θα μετατραπούν στην αντίστοιχη μοριοδότηση.

Έχουμε φτάσει πλέον σε οριακές καταστάσεις. Με το κυνήγι των προσόντων σε συνδυασμό με την ακρίβεια και το ταμείο ανεργίας, έρχονται να προστεθούν και τέτοια γραφειοκρατικά εμπόδια που κάποιους θα τους αδικήσουν στην κατάρτιση των πινάκων, αλλάζοντάς τους ολοκληρωτικά τις επιλογές τους αλλά και  την οικογενειακή ζωή τους.

 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, απαιτεί εδώ και τώρα το Υπουργείο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι Διευθύνσεις να διορθώσουν τα λάθη που έχουν γίνει στους φακέλους του ΟΠΣΥΔ στο σύνολο των συναδέλφων.

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo