Ενημέρωση σχετικά με τα λάθη του ΟΠΣΥΔ, ανακοινώσεις συλλόγων ΣΑΚΕΑ και ΠΑΣΑΔ

Αναφορικά με τα λάθη που υπάρχουν στο ΟΠΣΥΔ.

Έχουμε την πληροφόρηση ότι όσα λάθη στα στοιχεία είναι με υπαιτιότητα των διευθύνσεων, θα αποστέλλονται από τις ίδιες τις διευθύνσεις στη Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο υπουργείο και θα γίνονται οι διορθώσεις από τα αρμόδια τμήματα.

Όσα λάθη υπάρχουν και είναι με υπαιτιότητα των εκπαιδευτικών ΔΕΝ θα υπάρχει η δυνατότητα για αλλαγή και δεν θα ανοίξει εκ νέου το σύστημα καθώς η σωστή καταχώρηση και υποβολή των στοιχείων είναι ατομική ευθύνη των εκπαιδευτικών.

Πηγή: Κοσμίδης Χρ.

Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής
Απάντηση ΑΣΕΠ για τις λάθος καταχωρίσεις στο ΟΠΣΥΔ
Οσον αφορά στα θέματα στα οποία αναφέρεστε και αφορούν κατά βάση λάθη στην καταχώρηση των δικαιολογητικών σας στον ΟΠΣΥΔ παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στις αρμόδιες κατά περίπτωση πρωτοβάθμιες ή δευτεροβάθμιες διευθύνσεις. Σε περίπτωση που αναγνωρίσουν ότι το λάθος είναι δικό τους , οφείλουν να προβούν ΑΜΕΣΑ σε διορθώσεις και να αποστείλουν τους ορθούς πίνακες στο ΑΣΕΠ”
ΠΑΣΑΔ

Δυστυχώς, από χτες λαμβάνουμε δεκάδες μηνύματα συναδέλφων στα οποία αναφέρουν λάθη στην καταχώριση των στοιχείων τους στον ηλεκτρονικό τους φάκελο στο ΟΠΣΥΔ. Ομολογουμένως, κάποια από τα λάθη αυτά οφείλονται στους υποψηφίους, όμως υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις που το λάθος οφείλεται στις διευθύνσεις.

Αναφέρουμε, ενδεικτικά, πως σε συνάδελφο δεν αναγνωρίστηκε η συνάφεια στην ειδική αγωγή, αν και επισύναψε ορθά μεταπτυχιακό που καλύπτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Σε άλλο συνάδελφο δεν έχει επικυρωθεί ο αριθμός των τέκνων, αν κι έχει επισυνάψει σωστά πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης εντός τελευταίου τριμήνου.

Υπάρχουν, επίσης, περιπτώσεις που ενώ το αντίστοιχο προσόν φαίνεται διεκπεραιωμένο, δεν εμφανίζεται στα στοιχεία. Επιπλέον, έχει αναφερθεί περίπτωση να έχει καταχωρισθεί προσόν χωρίς να έχει κατατεθεί το αντίστοιχο δικαιολογητικό, γεγονός που εγείρει ζήτημα αξιοπιστίας και για επόμενη προκήρυξη αφού θα φαίνεται στον φάκελο του καταχωρισμένο προσόν, το οποίο ο υποψήφιος δεν έχει.

Στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, οι υποψήφιοι επικοινώνησαν με την αντίστοιχη διεύθυνση κι ενώ οι υπάλληλοι παραδέχτηκαν πως ήταν δικό τους λάθος, ανέφεραν πως δεν μπορεί αλλάξει κάτι σε αυτή τη φάση και πως ο υποψήφιος θα πρέπει να υποβάλει ένσταση μετά την έκδοση των προσωρινών πινάκων.
Κατανοούμε πως ήταν η πρώτη φορά που η κατάθεση των δικαιολογητικών έγινε ηλεκτρονικά και οι συνάδελφοι μας στις διευθύνσεις είχαν ένα τεράστιο φόρτο εργασίας να διεκπεραιώσουν.

Ωστόσο, από τις αβλεψίες αυτές θα επηρεαστεί η ζωή αρκετών συναδέλφων μας, οι οποίοι θα μείνουν εκτός προσωρινών πινάκων ή θα βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση από την ορθή, αφού σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού οι προσωρινοί πίνακες θα χρησιμοποιηθούν για τις προσλήψεις αναπληρωτών της ερχόμενης σχολικής χρονιάς.

Με βάση τα παραπάνω, είναι σημαντικό τα όποια λάθη οφείλονται στις υπηρεσίες της διοίκησης να διορθωθούν προτού εκδοθούν οι προσωρινοί πίνακες, χωρίς όμως να παρακωλυθεί η έγκαιρη έκδοσή τους.

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo