Το ewall παρόν και στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

Ξεκινάει σήμερα στην Αθήνα η 91η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Μετά απο 2 ακυρώσεις των προηγούμενων συνελεύσεων, λόγω covid και μέσα σε ένα δυστοπικό περιβάλλον για την εκπαίδευση που έχουν διαμορφώσει τα εντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα της κυβέρνησης, οι αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν απο τις εκλογές του προηγούμενου μήνα, ανά την Ελλάδα συναντιούνται στο συνέδριο. Ένα συνέδριο που πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις.

Δυστυχώς η μειωμένη συμμετοχή στις εκλογές αντιπροσώπων έχει οδηγήσει σε μειωμένο αριθμό συνέδρων 483φέτος, έναντι περίπου 700 το 2019(εκλέγεται 1 σύνεδρος ανά 100 ψηφίσαντες).

Για να ακούσει όμως η ΔΟΕ τη νέα γενιά της εκπαίδευσης, της αναπλήρωσης και της αδιοριστίας θα πρέπει αυτή να βγει μπροστά, να ασχοληθεί, να διεκδικήσει και το λιγότερο να συμμετέχει στις εκλογές της ομοσπονδίας και όχι να έχουμε συλλόγους, όπου σχεδόν κανένας αναπληρωτής δεν ψήφισε.. Δεν μπορούμε μετά από αυτό να γκρινιάζουμε.. Αυτό έχει οδηγήσει στο να είναι ο Μ.Ο. ηλικίας των αντιπροσώπων άνω των 55ετών..

Θυμίζουμε ότι με τεράστια ευθύνη των παρατάξεων της πλειοψηφίας του ΔΣ, δεν συζητείται κανένα ζήτημα που αφορά τους αναπληρωτές, βάση της επίσημης ημερήσιας διάταξης της συνέλευσης. Για το λόγο αυτό αναμένεται παρέμβαση των συναδέλφων αναπληρωτών στο χώρο της συνέλευσης στο ξενοδοχείο Νοvotel, ενώ ειναι ήδη προγραμματισμένη συνέλευση του Συντονιστικού Αναπληρωτών σήμερα στις 12.00 στον ιδιο χώρο.

Αντώνης Καραφώτης

✏️Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. ✏️Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα, όπου είναι και γραμματέας στο σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής "Κ. Σωτηρίου". ✏️Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. ✏️Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall..

Avatar photo