Πνίγηκαν στην γραφειοκρατία οι διευθυντές σχολείων και ειδικά των νηπιαγωγείων – Επιτέλους να εκσυγχρονιστούν οι διαδικασίες

Με το κλείσιμο άλλης μιας σχολικής χρονιάς είχαμε διευθυντές να ξημεροβραδιάζονται στα σχολεία τους, μπροστά στο myschool, στο invoices και γενικώς σε διάφορες γραφειοκρατικές εκκρεμότητες.

Σε διαδικασίες που ήταν αδύνατον να ολοκληρωθούν, όταν οι περισσότεροι απο αυτούς ασκούσαν και τα διδακτικά τους καθήκοντα, ειδικά οι προιστάμενοι/ες νηπιαγωγείων που δεν έχουν ουσιαστικά καμία μείωση ωραρίου.

Και ανάμεσα στα απαραίτητα διοικητικά καθήκοντα έχουν να αντιμετωπίσουν και μια σειρα απο παράλογες δυσλειτουργικές διασικασίες. Γιατί για παράδειγμα είναι τόσο πολύπλοκη η διαδικασία χορήγησης αδειών και μάλιστα πιο πολύπλοκη για τους αναπληρωτές; Γιατί πρεπει να προτοκολληθεί η αίτηση, να σκαναριστεί να ανέβει στην πλατφόρμα, να βγει η χορήγηση, να ξαναπρωτοκολληθεί, να δηλωθει στο myschool, να ξαναναρτηθεί στο invoices, να αναρτηθεί και το δικαιολογητικό κτλ κτλ;

Δηλαδή χρειάζονται πάνω απο 8 διαφορετικές διαδικασίες για να βγει μια άδεια; Και αυτό είναι απλώς μια ενδεικτικη λειτουργία, για να μην αναφέρθουμε στον όγκο γραφειοκρατίας που προσθέτουν τα νέα νομοθετήματα περι της “αξιολόγησης”.

Εν έτη 2022 δεν μπορεί να εκσυγχρονιστούν οι βασικές τουλάχιστον λειτουργίες, ώστε να μην προσθέτουν ανούσιο φόρτο σε σχολεία και διευθύνσεις εκπαίδευσης, ώστε εν τέλη να λειτουργεί καλύτερα η υπηρεσία συνολικά; Οι πλατφόρμες επίσης σίγουρα θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν και να γίνουν πιο εύχρηστες και πιο γρήγορες.

Ίσως ήρθε η ώρα επιτέλους να εκσυγχρονιστεί η διοίκητικη λειτουργία των σχολείων. Σίγουρα πάντως έχει έρθει η ώρα για να δοθεί η απαραίτητη μείωση ωραρίου στους/στις νηπιαγωγούς οι οποίοι λόγω του ότι σχεδόν το σύνολο των νηπιαγωγείων είναι ολιγοθέσια, δουλεύουν 25διδακτικές ώρες τη βδομάδα, χωρίς διάλλειμμα και έχουν και το διοικητικό έργο…

Αντώνης Καραφώτης

✏️Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. ✏️Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα, όπου είναι και γραμματέας στο σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής "Κ. Σωτηρίου". ✏️Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. ✏️Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall..

error: Το υλικό προστατεύεται!!