Μητσοτάκης για επιδότηση καυσίμων: Στα 80 ευρώ το Fuel Pass – 100 ευρώ στα νησιά

Το γενικό περίγραμμα για το Fuel Pass 2 περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Επιπλέον 375 εκατ. ευρώ θα δοθούν για τη στήριξη κόντρα στην ακρίβεια των καυσίμων. Μόνο για τα καύσιμα, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνονται κοντά στα 600 εκατ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, με τα νέα μέτρα αυξάνεται η επιδότηση στα καύσιμα από τα 45 ευρώ στα 80 ευρώ και για τις μοτοσικλέτες στα 60 ευρώ, ενώ στα νησιά η επιδότηση θα ανέλθει στα 100 ευρώ αντί 55 ευρώ. Η ισχύς του θα είναι για τρεις μήνες.

 

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «απομειώνουμε τις αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα»

 

Ο Πρωθυπουργός είπε τέλος ότι επεκτείνει την κρατική επιδότηση και στην τιμή πώλησης του diesel, στα 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή και συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ ανέρχεται στα 15 λεπτά το λίτρο.

 

«Στόχος είναι να κρατήσουμε την τιμή χαμηλή του diesel κάτω από τα 2 ευρώ» είπε ο Πρωθυπουργός.

Fuel Pass 2: Στα 15 ευρώ το μπόνους της κάρτας – Αυξάνεται το εισοδηματικό κριτήριο για τους δικαιούχους

 

Αυξάνεται κατά 15 ευρώ η κάρτα καυσίμων (Fuel Pass 2 ), όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη Τύπου.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό η επιδότηση αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και αφορά σε περισσότερους δικαιούχους.

 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας συνέχισε λέγοντας ότι “επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.00ο ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 45.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι 3,1 εκατ. από τα 3,5 εκατ. ιδιοκτητών οχημάτων”.

 

“Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ έναντι 5 ευρώ που ίσχυε με την προηγούμενη επιδότηση. Η επιδότηση για αυτοκίνητο σε ηπειρωτική περιοχή ανέρχεται στα 80 ευρώ για το τρίμηνο από 45 ευρώ που ίσχυε. Για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση με τη χρήση κάρτας ανέρχεται στα 100 ευρώ το τρίμηνο από 55 ευρώ που ίσχυε” συμπλήρωσε .

 

Για τα δίτροχα η επιδότηση από τα 35 ευρώ φτάνει στα 60 ευρώ στις ηπειρωτικές περιοχές και στα νησιά τα 70 ευρώ αντί των 40 ευρώ που ίσχυε, σημείωσε.

Πηγή: Ενικός

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

error: Το υλικό προστατεύεται!!