Καμία ελπίδα για νέους διευθυντές σχολείων – Πάνε για 30/6 οι νέοι διευθυντές εκπ/σης

Το χρονοδιάγραμμα για τους νέους διευθυντές εκπαίδευσης μοιάζει να είναι πια προδιαγεγραμμένο. Όπως όλα δείχνουν την ερχόμενη Παρασκευή 24/6, μαζί με τα αποτελέσματα των πανελληνίων θα έχουμε και τους τελικούς πίνακες κατάταξης των υποψηφίων διευθυντών εκπαίδευσης.  Από τη Δευτέρα 27/6 θα κληθούν να δηλώσουν προτιμήσεις τοποθέτησης, διαδικασία η οποία έχει τριήμερη προθεσμία και που με τη λήξη της στις 30/6 θα έχουμε τα αποτελέσματα, ώστε την επόμενη 1/7 να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

 

Σε ότι έχει να κάνει με τους διευθυντές σχολικών μονάδων, είναι πλέον σχεδόν απίθανο να έχουμε νέους διευθυντές για τη νέα σχολική χρονιά και όλα δείχνουν ότι θα πορευτούμε πάλι με το ίδιο μοντέλο των παρατάσεων και των αναπληρωτών. Κάποιες εισηγήσεις για αλλαγή του πρόσφατου νόμου, ώστε τα συμβούλια επιλογής να μην περιλαμβάνουν σχολικούς συμβούλους και επόπτες, μιας και η επιλογή των τελευταίων θα σέρνεται για μήνες, δεν ευοδώθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο. Επομένως συνεχίζεται η χρονοβόρα διαδικασία επιλογής των ανώτερων στελεχών…και όταν έρθει η ώρα θα πάρουν σειρά και οι υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι η προεκλογική περίοδος δεν επηρέασε τελικά ούτε επίσπευσε τις σχετικές διαδικασίες οι οποίες εξάλλου προβλέπονται απο έναν ολοκαίνουριο νόμο. Για να γίνει αυτό ο νόμος θα έπρεπε να αλλάξει πριν καν εφαρμοστεί…

 

Για το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους σχολικούς συμβούλους…υπομονή..

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo