Τι άκουσε το e-wall – Διορισμοί, Κατανομή, Παράλληλες, Διευθυντές εκπ/σης, ΑΣΕΠ

📍Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει κονδύλιο για 11.000 πιστώσεις διορισμών αυτή την περίοδο, εκ των οποίων τελικά δόθηκαν οι 8.568 που θα διατεθούν για εκπαιδευτικούς, όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Οι υπόλοιπες θα διατεθούν σε άλλες κατευθύνσεις όπως π.χ. για διορισμούς στο σώμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας(!!) Αυτά για να ξέρουμε ποιες είναι οι προτεραιότητες τους…ότι τη στιγμή που θα αφήσουν πάλι χιλιάδες ακάλυπτα οργανικά κενά στα σχολεία μας θα βρουν πάλι λεφτά για εκεί που θέλουν…

Οι υπόλοιπες πιστώσεις από τις 11.000 που θα μείνουν, θα είναι για να χρησιμοποιηθούν του χρόνου για διορισμούς.

Το χρονοδιάγραμμα των διορισμών προβλέπει αυτοί να ολοκληρωθούν τέλη Ιούλη με αρχές Αυγούστου το πολύ.

 

📍Οι διορισμοί Θα γίνουν πριν υπάρξει δυνατότητα παραίτησης για να διεκδικήσουν θέσεις οι νεοδιόριστοι.

📍Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόθεση να δοθεί δυνατότητα για μεταθέσεις πριν τους διορισμούς και άρση της υποχρεωτικής διετίας παραμονής στον τόπο διορισμού για τους νεοδιόριστους του 2021.

📍Πολλά τηλέφωνα και απόπειρες πιέσεων γίνονται σχετικά με την κατανομή από πολιτικούς παράγοντες και όχι μόνο, με μικρή εκτιμούμε αποτελεσματικότητα τελικά, καθώς αφενός τα κουκιά είναι μετρημένα και αφετέρου η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ είναι ισχυρή εσωκομματικά και δεν ακούει εύκολα φωνές τρίτων.

📍Η κατανομή ωστόσο αναμένεται από βδομάδα (το είπε και ο ΓΓ εκτός από αλλους, ελπίζω να μη με ρίξουν παλι κουβά)..

📍30/6 υπάρχει φημολογία ότι θα βγουν οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης, παρότι είχαμε πάλι νέες ενστάσεις υποψηφίων. Για να δούμε τι θα γίνει και με αυτό “το γεφύρι της Άρτας”..

📍Αλλαγές θα γίνουν στην παράλληλη στήριξη (θα αναφερθούμε σύντομα). Αναμένονται τις επόμενες μέρες αλλαγές στο καθηκοντολόγιο της παράλληλης που μπορούν να επιφέρουν αλλαγές σε όλη τη φυσιογνωμία του θεσμού. Μακάρι όχι προς το χειρότερο, παρόλο που ανησυχούμε…

📍Ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ έχει απομακρυνθεί σαν ενδεχόμενο (πάλι καλά), όμως να θυμόμαστε ότι η παραφιλολογία των περασμένων μηνών και οι στοχευμένες διαρροές του ΥΠΑΙΘ, το έβαλαν μετά από δεκαετίες στο τραπέζι και ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιχειρήσουν να μας το ξανασερβίρουν (ειδικά αν θέλουν να περάσουν κατι άλλο να χρησιμοποιηθεί παλι σαν φόβητρο)..

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

error: Το υλικό προστατεύεται!!