Πανελλήνιες: Καταγγελία από γιατρό στην Κεραμέως για τις εξετάσεις δυσλεκτικών παιδιών

Η παθολόγος και γεροντολόγος Αθηνά Γρεκά έστειλε επιστολή διαμαρτυρία για τα όσα βιώνουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις τα παιδιά με δυσλεξία και θέτει τρία καυτά ερωτήματα για τους καθηγητές ειδικής αγωγής και το ειδικό καθεστώς των εξετάσεων

 

Απογοητευμένη από τις παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος και με αφορμή τα όσα βίωσε η 18χρονη κόρη της κατά της διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων των δυσλεκτικών παιδιών η γιατρός Αθηνά Γρέκα απέστειλε επιστολή καταγγελία προς την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως.

 

Η παθολόγος με μεταπτυχιακό στη γεροντολογία και πλούσια δράση και ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά είναι μητέρα τριών παιδιών. Μάλιστα όταν διαπίστωσε πως το τρίτο παιδί της είναι δυσλεκτικό σε ηλικία 9 ετών, γράφτηκε στο Εθνικό Kαποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε πτυχίο για τις μαθησιακές δυσκολίες και πιστοποίηση το 2017 έτσι ώστε να μπορεί να έχει τις γνώσεις για να το βοηθήσει…

 

Όπως ανέφερε στο ethnos.gr τα τελευταία 30 χρόνια βίωσε από την καλή και την ανάποδη τις παθογένειες της δημόσιας παιδείας αλλά τόνισε πως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η εμπειρία που έζησε η 18χρονη κόρη της.

 

«Μεγάλωσα τρία παιδιά στα δημόσια σχολεία. Τα δύο πρώτα δεν είχαν πρόβλημα. Το τρίτο από την Β΄δημοτικού διαγνώστηκε με δυσλεξία και μέσα από πολύχρονες και επίπονες διαδικασίες πήραμε την πιστοποίηση στην Β Λυκείου. Αποφάσισα να στείλω την επιστολή στην υπουργό παιδείας τώρα που όλα τελείωσαν για μένα και τα παιδιά μου, όχι για την δικαίωση του παιδιού μου, αλλά για τα παιδιά όλης της Ελλάδας. Για την κόρη μου και την οικογένεια μου το κεφάλαιο της δημόσιας παιδείας στην Ελλάδα έκλεισε οριστικά. Μεγάλωσα τρία παιδιά και 30 χρόνια βίωσα πολλά. Κάναμε πάντα υπομονή. Ακούσαμε τα πάντα. Μέχρι και καθηγητή να μας λέει πως δεν αγοράσει pc για τηλεκπαίδευση γιατί δεν έχει χρήματα. Δείχναμε πάντα κατανόηση. Αποφάσισα να στείλω την επιστολή στην υπουργό όχι από αντιπολιτευτική διάθεση, ούτε και για να αλλάξω κάτι για το παιδί μου, αλλά για να αλλάξω κάτι για τα παιδιά που έρχονται από πίσω. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να αλλάξουμε. Κουράστηκα πραγματικά», δήλωσε απογοητευμένη η Αθηνά Γρέκα.

«Απαράδεκτες συμπεριφορές από εξεταστές»

Οπως τονίζει και στην επιστολή της τόσο η κόρη της όσο και τα άλλα παιδιά με δυσλεξία που έδωσαν εξετάσεις με ειδικό καθεστώς έγιναν μάρτυρες απαράδεκτων συμπεριφορών από καθηγητές – εξεταστές – επιτηρητές και ζητάει να μάθει εάν οι συγκεκριμένοι καθηγητές επιλέχθηκαν με κριτήρια την εκπαίδευση τους και την εμπειρία του γύρω από την αντιμετώπιση παιδιών με δυσλεξία.

 

«Κατ΄αρχήν τα παιδιά είχαν ενημερωθεί πως θα εξεταστούν και γραπτώς και προφορικώς και το πρωί των εξετάσεων πληροφορήθηκαν πως θα εξεταστούν μόνο προφορικώς. Το αντιπαρερχόμαστε και αυτό. Η συμπεριφορά των εξεταστών επιτηρητών ήταν απαράδεκτη και προσβλητική προς τα δυσλεκτικά παιδιά. Τα περισσότερα διατύπωσαν παράπονα. Η κόρη μου τελείωσε στο ΓΕΛ Γκράβας και έδινε εξετάσεις στην Ηλιούπολη. Εκτός από μία φιλόλογο την πρώτη ημέρα όλοι οι άλλοι ήταν απαράδεκτοι και ειδικά στην Χημεία και στην Βιολογία. Αύριο δίνουν Φυσική αλλά πλέον δεν έχει καμία σημασία. Οι συμπεριφορές απέναντι τους ήταν απαράδεκτες και προσβλητικές. Τους μιλούσαν απότομα, τους πίεζαν με το χρόνο, δεν τους έδωσαν ούτε καν τις προβλεπόμενες διευκρινίσεις για τις αλλαγές που έγιναν. Αγανάκτησα. Μετά από μία χρονιά γεμάτη με τηλεδιδασκαλία και καταλήψεις το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα κρίνει τα παιδιά με απαράδεκτες αποτυχημένες μεθόδους. Η ειδική αγωγή είναι μάστιγα. Δεν υποστηρίχτηκε ποτέ από το δημόσιο σχολείο. Ντρέπομαι για όλα αυτά. Ντρέπομαι γιατί μετά από 30 χρόνια δεν βελτιώθηκε τίποτα και πρέπει το παιδί μου να φύγει στο εξωτερικό για να βρει το δρόμο του και να δικαιωθούν οι κόποι και οι δεξιότητες του. Πως το κράτος ανταποδίδει στην ελληνική οικογένεια τις θυσίες που κάνει για ένα καλύτερο μέλλον;

Ετσι αποφάσισα και έστειλα την επιστολή στην κυρία Κεραμέως ελπίζοντας πως τουλάχιστον θα πάρω μία απάντηση», ανέφερε στο ethnos.gr η Αθηνά Γρέκα.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo