Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ ΙΚΥ – προπαρασκευαστική εκπαίδευση στη θεματική της ένταξης και της πολυμορφίας

Προπαρασκευαστική εκπαίδευση στη θεματική της ένταξης και πολυμορφίας για νεοεισερχόμενους φορείς/φορείς με μικρή εμπειρία_ Βασική Δράση 2_Συμπράξεις Μικρής Κλίμακας_ Kαταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης 17-06-2022

 

Σας ενημερώνουμε ότι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/ ΙΚΥ διοργανώνει προπαρασκευαστική εκπαίδευση στη θεματική της ένταξης και της πολυμορφίας. Η εκπαίδευση απευθύνεται σε νεοεισερχόμενους φορείς και φορείς με λιγότερη εμπειρία, με στόχο την επιμόρφωσή τους για συμμετοχή στη Βασική Δράση 2 Συμπράξεις Μικρής Κλίμακας.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις 04-06 Ιουλίου 2022 στην Αθήνα.

Σε ποιον απευθύνεται:

Η προπαρασκευαστική εκπαίδευση απευθύνεται σε φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων που:

 • Δεν έχουν υποβάλει αίτηση στο παρελθόν στο Erasmus+
 • Έχουν υποβάλει αίτηση αλλά δεν έχουν χρηματοδοτηθεί
 • Είναι φορείς με λιγότερη εμπειρία και έχουν χρηματοδοτηθεί έως 2 φορές τα τελευταία 7 χρόνια

Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε φορείς που βρίσκονται σε γεωγραφικά απομακρυσμένη ή και οικονομικά υποβαθμισμένη περιοχή και που περιλαμβάνουν πληθυσμό, όπως:

 • ΑμεΑ
 • Ρομά
 • Πρόσφυγες / Μετανάστες
 • Άτομα που ανήκουν σε χαμηλά κοινωνικά και οικονομικά στρώματα
 • Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης

Στην προπαρασκευαστική εκπαίδευση μπορούν να πάρουν μέρος συνολικά έως 45 εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

 • 20 σε φορείς της Σχολικής Εκπαίδευσης
 • 15 σε φορείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
 • 10 σε φορείς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων

40 φορείς θα προέρχονται από την επαρχία και 5 από την περιοχή της Αττικής.

Θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διαβίωσης των συμμετεχόντων από την Εθνική Μονάδα/ΙΚΥ.

Για να πάρετε μέρος στην προπαρασκευαστική εκπαίδευση, συμπληρώνετε, έως 17 Ιουνίου 2022,  τη φόρμα Συμμετοχή σε προπαρασκευαστική εκπαίδευση για νεοεισερχόμενους φορείς και φορείς με λιγότερη εμπειρία (Δράση ΚΑ210).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.iky.gr/el/iky-rss/item/3913-proparaskevastiki-ekpaidefsi-sti-thematiki-tis-entaksis-kai-polymorfias

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φορείς αρμοδιότητάς σας.

Με εκτίμηση,

Eλίνα Μαυρογιώργου
Τομέας Προβολής και Αξιοποίησης Αποτελεσμάτων Erasmus+

IKY/ Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+
Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41| 14234 Νέα Ιωνία
Tηλ. 210 3726388 |
elinamav@iky.gr |www.iky.gr 

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

error: Το υλικό προστατεύεται!!