ΒΟΥΛΗ-ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκπαιδευτικοί μουσικής επιστήμης πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό των προσλήψεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 

Κ. Μάλαμα : Οι εκπαιδευτικοί μουσικής επιστήμης πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό των προσλήψεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την ανάγκη άμεσης συμπερίληψης των εκπαιδευτικών μουσικής επιστήμης ΠΕ79.01 στον προγραμματισμό των προσλήψεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Την αναφορά συνυπογράφουν ο τομεάρχης κι η αναπληρωτής τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια ανοικτής επιστολής 97 εκπαιδευτικών μουσικής επιστήμης προς την Υπουργό Παιδείας. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά παρόλο που καταγράφονται πάνω από 500 οργανικά κενά μουσικών πανελλαδικά, η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό των προσλήψεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της μουσικής καλλιέργειας των μαθητών και την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης συνολικότερα. Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλούν την Υπουργό Παιδείας να διορθώσει άμεσα το πρόβλημα και συμπεριλάβει και τους εκπαιδευτικούς μουσικής επιστήμης στον προγραμματισμό των προσλήψεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :

Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 

ΑΝΑΦΟΡΑ 

Προς την κυρία υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων 

Θέμα : Απαράδεκτος αποκλεισμός των εκπαιδευτικών ειδικότητας μουσικής επιστήμης ΠΕ79.01 από τον προγραμματισμό των προσλήψεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μάλαμα Κυριακή, Φίλης Νικόλαος και Μερόπη Τζούφη καταθέτουν ως αναφορά την ανοικτή επιστολή των εκπαιδευτικών ειδικότητας μουσικής επιστήμης ΠΕ79.01, με την οποία καταγγέλεται ο αποκλεισμός τους από τον προγραμματισμό των προσλήψεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, παρόλο που καταγράφονται πάνω από 500 οργανικά κενά μουσικών πανελλαδικά, η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό των προσλήψεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της μουσικής καλλιέργειας των μαθητών και την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης συνολικότερα.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας στην κατεύθυνση της άμεσης συμπερίληψης και των εκπαιδευτικών μουσικής επιστήμης ΠΕ79.01 στον προγραμματισμό των προσλήψεων για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

Αθήνα, 18 Μαΐου 2022

Οι αναφέροντες βουλευτές 

Κυριακή Μάλαμα 

Νικόλαος Φίλης

Μερόπη Τζούφη

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

Απάντηση

error: Το υλικό προστατεύεται!!