Φοιτητικές εκλογές 2022: Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική – Η ΔΑΠ επιμένει ότι κέρδισε – Δεν δέχεται το αποτέλεσμα

Μεγάλη άνοδο των δυνάμεών της σημείωσε στις φοιτητικές εκλογές η ΠΚΣ που σύμφωνα με τα αποτελέσματα των παρατάξεων αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη. Η ΔΑΠ αμφισβητεί όλους τους υπόλοιπους.

 

Οι φοιτητικές εκλογές στα ακαδημαϊκά επέστρεψαν μετά από τρία χρόνια αναβολών εξαιτίας της πανδημίας, για την ανάδειξη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ μαζί τους επέστρεψαν και τα παρατράγουδα. Στην καταμέτρηση των αποτελεσμάτων η ΠΚΣ φαίνεται πως αναδεικνύεται σε μεγάλη νικήτρια, ενώ η ΔΑΠ  δίνει διαφορετικά αποτελέσματα από τις υπόλοιπες παρατάξεις, εμφανίζοντας την ίδια ως πρώτη δύναμη.

Τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει “πόλεμος” ανάμεσα σε Πανσπουδαστική και ΔΑΠ ΝΔΦΚ, με τις δύο παρατάξεις να διατείνονται πως κέρδισαν τις φοιτητικές εκλογές, αμφισβητώντας η μία το αποτέλεσμα της άλλης. Να σημειωθεί πάντως ότι η ΔΑΠ ΝΔΦΚ είναι η μοναδική παράταξη που δεν δίνει πρωτιά στην ΠΚΣ.

Η Πανσπουδαστική κάνει λόγο για ευρεία νίκη της και επικράτηση επί της ΔΑΠ ΝΔΦΚ (μετά από 35 χρόνια), η οποία ωστόσο δεδομένα έχει υποχωρήσει σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2019.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΚΣ, λοιπόν, η παράταση αναδείχτηκε πρώτη δύναμη με 33,76% (16.498 ψήφους), ενώ η ΔΑΠ ΝΔΦΚ έρχεται δεύτερη με 27,48% και 13.431 ψήφους.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Πανσπουδαστική είναι:

-Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας λαμβάνει: 16.498 ψήφους με 33,76%.

-Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λαμβάνει: 13.431 ψήφους με 27,48%.

-Η ΠΑΣΠ λαμβάνει 4.988 ψήφους με 10,21%.

-Το BLOCO λαμβάνει 1.248 ψήφους με 2,55%.

-Τα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ λαμβάνουν 4.637 ψήφους με 9,49%.

-Τα ΕΑΑΚ λαμβάνουν 2.642 ψήφους με 5,41%.

-Τα ΛΟΙΠΑ λαμβάνουν 4.200 ψήφους με 8,59%.

 

Η ΔΑΠ, αλλά και το Μαξίμου, επιμένουν ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας κέρδισε τις φοιτητικές εκλογές και κατηγορούν την Πανσπουδαστική για αντιθεσμική συμπεριφορά και πλαστογράφηση των αποτελεσμάτων.

 

ΠΗΓΗ

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

Απάντηση

error: Το υλικό προστατεύεται!!