3000 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ζητούν δικαίωμα σε υπηρεσιακές μεταβολές εν’οψει νέων διορισμών στη γενική εκπαίδευση

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε ως Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.
Η υπουργός εμμένει στη διετή παραμονή των νεοδιοριστων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους, εν όψει των νέων διορισμών στη γενική εκπαίδευση
Γιατί δεν εφαρμόζονται τα ΠΔ 50/96 και ΠΔ 100/97 που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και η υπουργός αυθαίρετα χρησιμοποιεί τον γενικό ΔΥ κώδικα;
Γιατί θα πρέπει συνάδελφοι που υπηρετούν χρόνια σε όλη την Ελλάδα να αποκλειστούν τελεσίδικα από τον τόπο τους δεδομένου ότι θα καλυφθούν τα κενά από συναδέλφους που βρίσκονται στους ίδιους ακριβώς πίνακες σε κατώτερες θεσεις; Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις και κινητοποιήσεις, καμία λύση δεν έχει δοθεί στην αγωνία 3000 εκπαιδευτικών.
Το να υπηρετήσουμε ένα έτος την οργανική μας θέση δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος, ούτε θα δημιουργήσει εκπαιδευτικά κενά. Μια νομοθετική ρύθμιση από πλευράς υπουργείου Παιδείας θα ικανοποιούσε το δίκαιο αίτημα που υποστηρίζουν εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστικοί φορείς και βουλευτές όλων των κομμάτων (33 αναφορές/ ερωτήσεις, μία επίκαιρη ερώτηση και δυο τροπολογίες). Το αίτημά μας έχει λάβει τόσο ευρεία στήριξη επειδή είναι δίκαιο και ηθικό. Θα διορθώσει μια παθογένεια και θα δώσει λύση σε ένα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα.
Η εξαγγελία για νέους διορισμούς από τους ίδιους πίνακες κατάταξης χωρίς να μας έχει δοθεί πρώτα δικαίωμα μετάθεσης/ απόσπασης, όχι μόνο επιτείνει την αγωνία μας, αλλά δημιουργεί και άνιση μεταχείριση, διότι στις οργανικές θέσεις θα τοποθετηθούν συνάδελφοι, οι οποίοι διαθέτουν λιγότερα ακαδημαϊκά προσόντα, προϋπηρεσία και μόρια μετάθεσης. Σημειωτέον, τα κενά αυτά ενώ υπήρχαν, δεν μας δόθηκαν ως επιλογή κατά τον διορισμό μας. Η δημιουργία θέματος ισονομίας, δικαιοσύνης και ηθικής τάξης είναι κάτι που δεν πρέπει να παραβλεφθεί.
Με εκτίμηση
Οι Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

Απάντηση

error: Το υλικό προστατεύεται!!