ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Η νέα προσφυγή κατά του δικαιώματος της απεργίας μόνο έκθετο αφήνει το ΥΠΑΙΘ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Η νέα προσφυγή κατά του δικαιώματος της απεργίας μόνο έκθετο αφήνει το ΥΠΑΙΘ

 

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για άλλη μια φορά , μπροστά στην καθολική σχεδόν απονομιμοποίηση της πολιτικής της στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών και γενικότερα της σχολικής κοινότητας, καταφεύγει στη γνωστή πρακτική των δικαστικών προσφυγών.

Σ’ ένα νέο «κρεσέντο»  … παιδαγωγικής των ποινών και των απαγορεύσεων , σ’ ένα ακόμα επεισόδιο Νόμου και Τάξης, προσφεύγει στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την 3ωρη στάση εργασίας της Τετάρτης 18/5 των ΔΟΕ/ΟΛΜΕ , επιδιώκοντας να καταργήσει ουσιαστικά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, δικαίωμα που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με σκληρούς αγώνες βαμμένους με αίμα!

Δυστυχώς για την ίδια , αλλά πολύ περισσότερο για την εκπαίδευση, τη δημοκρατία και τα δικαιώματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας δεν είναι η πρώτη φορά! Παράνομη είχε βγάλει τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ για τις εξετάσεις στα πρότυπα, παράνομη την Απεργία – Αποχή των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ από την αξιολόγηση , ενώ δε λησμονούμε ότι η … ενδημική ποινικοποίηση των απεργιών επεκτάθηκε και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων , όπως των ταχυμεταφορέων στην απεργία του Οκτώβρη και των εργαζομένων στην COSCO.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ αντί να ενσκύψουν στα χρόνια και υπαρκτά προβλήματα της εκπαίδευσης , διογκωμένα απ’ τη δεκαετή και πλέον οικονομική κρίση και τα τρία χρόνια πανδημίας που συσσώρευσαν μαθησιακές ελλείψεις , απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία να σιωπήσουν  μπροστά στην απόφασή τους να εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς και τους αποκλεισμούς, συμπληρώνοντας κομμάτι κομμάτι το παζλ του εμπορευματοποιημένου , φθηνού , αποσπασματικού κι αποκομμένου απ’ τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας σχολείου.

Απέναντι σ’ αυτήν την αντιδραστική εξέλιξη , υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα όλων των μαθητών/τριών στην ολόπλευρη μόρφωση, καλούμε:

Τις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να καλέσουν σε συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, κτίριο 5 αίθουσα 1, ώρα 12:30.

Την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας στο πλαίσιο των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, όπως έχει γίνει για άλλους κλάδους (π.χ. ΟΑΕΔ, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ) ,  στην περίπτωση που καταστρατηγηθεί στα δικαστήρια το δικαίωμα στην απεργία.

Τις ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ-ΑΔΕΔΥ να διευρύνουν με γενικό-πανεργατικό ξεσηκωμό και κήρυξη 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 18 Μαΐου.

Όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να αντιδράσουν και να συντονιστούν ενάντια στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης. Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης μας αφορά όλους.

Τους γονείς και τους μαθητές/τριες να συμβάλλουν και αυτοί στη κατάργηση των εξετάσεων της PISA. Καμία συμμετοχή μαθητή/τριας σ’αυτές.

Η εκπαίδευση και η μόρφωση των παιδιών του λαού μας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας και των εργαζομένων!

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

 

  • Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  • Σύρου – Τήνου – Μυκόνου
  • Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κήρυξη στάσης εργασίας για τους εκπαιδευτικούς
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις
σχετικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καθώς και το γεγονός ότι η
Υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσφεύγει για
μία ακόμη φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, με
ομόφωνη απόφασή της κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, από τις 8:00πμ έως 11:00πμ, για τους
εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για
την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo