ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΕ70 (ΠΙΝΑΚΑΣ) ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΕ60

Τα οργανικά κενά των δασκάλων, όπως πρώτοι είχαμε ενημερώσει (έγκυρα) από τις 29/04, είναι 4173.
Μόνο οι δάσκαλοι έχουμε περισσότερα κενά από ΟΛΕΣ τις ειδικότητες της Δευτεροβάθμιας ΜΑΖΙ.
Δε διεκδικούμε ΤΙΠΟΤΑ λιγότερο από την πλήρη κάλυψη των κενών μας.
Η περσινή αδικία της κατανομής δε γίνεται να επαναληφθεί και δε θα γίνει ανεκτή.
Ο κλάδος με -μακράν του δεύτερου- τα περισσότερα κενά στην εκπαίδευση, δε γίνεται να αποτελέσει για άλλη μια χρονιά τον φτωχό συγγενή των διορισμών.
Τα δημοτικά δε θα μείνουν άλλη μια χρονιά στην αναπλήρωση.
Απαιτούμε 11.000 διορισμούς για την κάλυψη όλων των οργανικών κενών και στις δύο βαθμίδες.
Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τη Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας μας διευκρινίστηκε ότι τα οργανικά κενά που φαίνονται στην εγκύκλιο των μετατάξεων είναι τα κενά που προέκυψαν ΜΕΤΑ την ολοκλήρωση των μεταθέσεων.
Υπενθυμίζουμε ότι με βάση το άρθρο 46, παρ. 2 του Ν. 4777/2021 – ΦΕΚ 25Α’ και τη σχετική εγκύκλιο αρ. πρωτ. 4696/Ε3/14-01-2022/ΑΔΑ: 9Ρ7Ψ46ΜΤΛΗ-1ΕΒ οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση παραίτησης από 1 έως και 11 Φεβρουαρίου του 2022 και δεν την ανακάλεσαν, ΔΕΝ υπολογίζονται στους οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικούς.
Συνεπώς, όπως μας τονίστηκε από το αρμόδιο τμήμα, εφόσον τη φετινή χρονιά στις μεταθέσεις συμπεριλήφθηκαν και οι συνταξιοδοτήσεις, ο αριθμός των οργανικών κενών της εγκυκλίου μετατάξεων περιλαμβάνει ΚΑΙ τα κενά που προέκυψαν από τις φετινές συνταξιοδοτήσεις.
ΠΑΣΑΔ

 


Τα επίσημα οργανικά κενά των πε60 είναι 975!!! Κρυφά μένουν τα 1100 οργανικά κενά!!!
Τα κενά είναι 2075 (975 τα ήδη γνωστά και άλλα 1100 από την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής).
Το πρόβλημα είναι ότι τα 1100 αυτά κενά δεν φαίνονται πουθενά ως οργανικά, αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι διορισμοί να καλύπτουν τα 975 μόνο. Θα είναι άδικο να μιλήσουν για 100% κάλυψη στους ΠΕ60, όταν όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.
Άμεση σύσταση των κενών τώρα!

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo