Οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί ζητούν την σύσταση και πλήρωση όλων των πραγματικών οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς

Μερα25Όπως μας ενημερώνει η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών Π.Α.Ε.Ν., η αγωνία των χιλιάδων αναπληρωτών που εξυπηρετούν τα σχολεία όλης της επικράτειας, γιγαντώνεται ενόψει των διορισμών για το ερχόμενο σχολικό έτος 2022-2023.

Εχει διαρρεύσει ότι θα γίνουν περί τους 700 διορισμούς στον κλάδο Νηπιαγωγών σε Γενική και Ειδική Εκπαίδευση, χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές οργανικές ανάγκες. Σημειώστε ότι την προηγούμενη σχολική χρονιά σε 10500 διορισμούς εγκρίθηκαν 1500 διορισμοί νηπιαγωγών χωρίς να συσταθεί ούτε μια οργανική θέση.

Η ΠΕΑΝ αναφέρει ότι τα υπάρχοντα οργανικά κενά οφείλονται σε συνταξιοδοτήσεις , σε συγχωνεύσεις τμημάτων και σε μετατάξεις εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, τα 1100 κενά που προέρχονται από την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, τεχνηέντως μένουν στην αφάνεια, δεν ανακοινώνονται ως οργανικά κενά και επομένως δεν καλύπτονται με μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Κρίνουμε ότι τα οργανικά κενά πρέπει να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς και για αυτό απαιτείται η σύσταση των απαραίτητων οργανικών θέσεων σε όλη τη χώρα. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται η υπουργός:

 Γιατί αποσιωπάτε τα πραγματικά οργανικά κενά των Νηπιαγωγών;

 Γιατί επιλέγετε την κάλυψη των κενών με αναπληρωτές νηπιαγωγούς, προκαλώντας έτσι λειτουργικές και παιδαγωγικές στρεβλώσεις στην ευαίσθητη βαθμίδα της προσχολικής εκπαίδευσης;

 Πότε και με ποιο τρόπο προτίθεστε να εξυγιάνετε την προσχολική εκπαίδευση;

 

Η ερωτώσα βουλεύτρια

Μαρία Απατζίδη

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo