Μεγάλο θέμα έχει προκύψει καθώς πολλοί κοινωνικοί λειτουργοί κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός κυρίου πίνακα.

 Μέχρι και την προηγούμενη αίτηση οι κοινωνικοί λειτουργοί, απόφοιτοι του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εργάζονταν στον κύριο πίνακα ωστόσο σύμφωνα με τον νόμο Γαβρόγλου είναι υποχρεωμένοι πλέον να καταθέσουν παιδαγωγική επάρκεια και δεν προτάσσονται σε αυτόν.

 

Ο τρόπος που αποκτάται η παιδαγωγική επάρκεια γίνεται μέσω του ΑΣΠΑΙΤΕ όπου η επιλογή γίνεται με κλήρωση και είναι περιορισμένος ο αριθμός των εισαχθέντων.

 

Γίνεται επομένως αντιληπτό πως μέσα σε δύο χρόνια είναι αδύνατον να αποκτήσουν όλοι οι κοινωνικοί λειτουργοί παιδαγωγική επάρκεια καθώς είναι μεγάλο το πλήθος των αιτούντων και υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί που εργάζονται στο χώρο της εκπαίδευσης για πάνω από μια δεκαετία.

 

Επιπλέον ένα άλλο ζήτημα που συζητιέται στον κύκλο των ΕΕΠ είναι πως ενώ στο καθηκοντολόγιο τους τονίζεται ότι ασκούν υποστηρικτικό έργο και όχι διδακτικό, για ποιο λόγο να τους ζητείται παιδαγωγική επάρκεια.

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

Απάντηση

error: Το υλικό προστατεύεται!!