ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ…

Για συνέχιση των ΜΟΝΙΜΩΝ προσλήψεων στον χώρο της εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Ζίτσας.

 

Η κ. Κεραμέως, με αφορμή τον ερχομό της στα Γιάννενα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, μίλησε σε εκδήλωση με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στην παιδεία: θεμέλια για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τα παιδιά μας» και τόνισε ότι, παρά τις αλλεπάλληλες δοκιμασίες που περνά η χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, η ίδια και το επιτελείο της θεώρησαν χρέος να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, βάσει των οποίων εξελέγη η κυβέρνηση.

 

«Συνεπείς στην δέσμευσή μας για μεταρρυθμίσεις από το νηπιαγωγείο προς τα πάνω, διασφαλίσαμε και υλοποιήσαμε το νηπιαγωγείο για τα παιδιά από 4 ετών, που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δεν είχαν διασφαλιστεί οι συνθήκες για την υλοποίηση του οριζόντια σε όλη τη χώρα», σημείωσε, για να προσθέσει πως μέχρι σήμερα το ελληνικό νηπιαγωγείο έχει εμπλουτιστεί με προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, αλλά και την αγγλική γλώσσα.

 

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στους εκπαιδευτικούς, που σήκωσαν το βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τόνισε πως υπήρξε πρώτο μέλημα της κυβέρνησης η πρόσληψη εκπαιδευτικών, καθώς δεν είχε γίνει καμία τα προηγούμενα 12 χρόνια. «Φανταστείτε μια δεξαμενή η οποία άδειαζε, αλλά δεν υπήρχε καμία ανατροφοδότηση. Η κυβέρνηση μας τον πρώτο χρόνο έκανε 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή και ένα χρόνο μετά 11.700 μόνιμους στην γενική εκπαίδευση. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών προχωράμε και σε άλλους διορισμούς για να επενδύσουμε πρώτα απ’ όλα σε ό,τι πιο πολύτιμο έχει η εκπαίδευση, το ανθρώπινο δυναμικό», τόνισε.

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην εφαρμογή της αξιολόγησης. «Υπήρξαν αντιδράσεις θεωρώ εν πολλοίς λόγω παραπληροφόρησης, αλλά η αξιολόγηση εφαρμόστηκε στο 99,2% των σχολείων της χώρας. Έγιναν όλα τέλεια; Όχι. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Σκοπός είναι σιγά σιγά να αλλάξουμε νοοτροπία και να δούμε πώς όλα αυτά τα εργαλεία μπορούν να κάνουν τα σχολεία καλύτερα», επισήμανε.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, στα οποία εφαρμόζονται τα νέα προγράμματα σπουδών για μια διετή περίοδο δοκιμαστική. «Ήταν μια πολιτική επιλογή να επενδύσουμε στα πειραματικά και πρότυπα, τα οποία διπλασιάστηκαν. Εξαιρετικά δημόσια σχολεία, που έχει πρόσβαση ο καθένας, στα οποία δοκιμάζονται νέες εκπαιδευτικές μέθοδοι, με στόχο, όταν αυτές βελτιωθούν, να πάνε σε όλα τα σχολεία της χώρας», τόνισε.

 

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση, χαρακτήρισε ως λαμπρό παράδειγμα το νέο θεματικό ΙΕΚ που λειτουργεί στην περιοχή.

 

ΠΗΓΗ

 

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo