Όλες οι ημερομηνίες των εξετάσεων

Αύριο Τρίτη 3 Μαΐου θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές όλων των βαθμίδων, ωστόσο για τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου η παραμονή τους στις σχολικές αίθουσες θα είναι πολύ σύντομη.
Τα μαθήματα στα γυμνάσια θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου και στα λύκεια δέκα ημέρες νωρίτερα, στις 20 του μήνα, και αμέσως μετά οι μαθητές θα επιδοθούν σε έναν εξεταστικό μαραθώνιο, στον οποίο φέτος συμπεριλαμβάνεται και η ελληνική PISA. Αυτό οφείλεται στη βούληση του υπουργείου Παιδείας να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, περί Ιουλίου, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρονται προς εμπρός όλες οι εξεταστικές διαδικασίες.
Η αρχή θα γίνει στις 23 Μαΐου με τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του λυκείου, ενώ οι προαγωγικές εξετάσεις στο γυμνάσιο συμπίπτουν φέτος με τις πανελλαδικές, με αποτέλεσμα να προκαλείται «καραμπόλα». Πιο συγκεκριμένα, οι προαγωγικές εξετάσεις στο γυμνάσιο θα διεξαχθούν διάστημα μεταξύ 1 και 15 Ιουνίου και οι πανελλαδικές ξεκινούν στις 2 Ιουνίου για τα επαγγελματικά λύκεια και στις 3 του μήνα για τα γενικά.
Η σχεδόν ταυτόχρονη διεξαγωγή τους αφήνει μόλις έξι ημέρες «ανοιχτές» για την εξέταση επτά μαθημάτων στις προαγωγικές των γυμνασίων, ενώ το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμα προβεί σε ανακοινώσεις για το πώς θα λυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει.
Σημειώνεται ότι η κανονική διαδικασία των πανελλαδικών θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των γενικών λυκείων και στις 17 για τους συμμαθητές τους από τα επαγγελματικά και να ακολουθήσει η εξέταση των ειδικών μαθημάτων μεταξύ 18 και 30 του μήνα.
Νωρίτερα θα ανακοινωθούν φέτος και τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν, όπως και πέρσι, για τις βαθμολογίες τους μέσω γραπτού μηνύματος. Στη συνέχεια, θα κληθούν συμπληρώσουν ένα (αντί για δύο) μηχανογραφικό και παράλληλο μηχανογραφικό, εφόσον το επιθυμούν, για την εισαγωγή τους στα δημόσια ΙΕΚ.
Ακολουθήστε το e-wall στο Google News Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo