Εντοπίστε και καταπολεμήστε την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο

Στην εποχή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι ψευδείς ειδήσεις κυκλοφορούν πολύ γρήγορα, όπως είδαμε και κατά τη διάρκεια σημαντικών γεγονότων των τελευταίων ετών (πανδημία COVID-19, πόλεμος στην Ουκρανία, κ.λπ.).

 

Στο πλαίσιο αυτό, το οποίο επηρεάζει επίσης τη νεολαία, παρέχουμε στους/στις εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ποικίλους πόρους με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριές τους σχετικά με τους κινδύνους παραπλάνησης στο διαδίκτυο και να τους/τις βοηθήσουν να διακρίνουν τι είναι ψεύτικο και τι αληθινό.

 

Εδώ θα βρείτε ένα πακέτο παρουσίασης, κατευθυντήριες γραμμές και διάφορες συγκεκριμένες περιπτώσεις που θα σας επιτρέψουν να εξετάσετε μέσα στην τάξη το ζήτημα της παραπληροφόρησης.

 

https://ec.europa.eu/newsroom/comm/items/743700/el

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo