Βήμα – βήμα η διαδικασία για να εκδώσετε το fuel pass χρησιμοποιώντας την άυλη ψηφιακή κάρτα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

 

Αρρυθμίες και… ανατροπές στις αιτήσεις για fuel pass – Ποιους «πετάει» εκτός το σύστημα για την επιδότηση καυσίμων

Με ανατροπές της τελευταίας στιγμής, αλλά και … αρρυθμίες συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για το fuel pass, την λεγόμενη επιδότηση καυσίμων. Είναι ενδεικτικό πως αρκετοί πολίτες που είτε είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και από τον περασμένο Δεκέμβριο, είτε είχαν απαλλαγή από αυτά ως ευπαθείς ομάδες όπως νεφροπαθείς, διαπίστωναν κατά την υποβολή της αίτησης ότι δεν γινόταν δεκτή επειδή σύμφωνα με την σχετική ένδειξη…. δεν είχαν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας!

Όσοι αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα πάντως έχουν την δυνατότητα καθημερινά μέχρι και τις 5 το απόγευμα να καλέσουν για τυχόν ερωτήματα ή διευκρινήσεις στο τηλέφωνο: 215 560 5150.

Πάντως, είχαμε και ανατροπές της τελευταίας στιγμής στην διαδικασία υποβολής των αιτήσεων δόθηκε η δυνατότητα σε περισσότερους δικαιούχους –από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί- να υποβάλουν τώρα αίτηση για επιδότηση καυσίμου, μέσω της ειδικής εφαρμογής του gov.gr.

Επιδότηση καυσίμων: Έτσι εκδίδεται και λειτουργεί το Fuel Pass – 11 ερωτήσεις και απαντήσεις

Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική εφαρμογή θα γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:

  • 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
  • 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5,
  • 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7,
  • 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9.

Από την 1η.5.2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

Πώς γίνεται η καταβολή του ποσού;

H καταβολή του ποσού γίνεται μέσω δύο (2) μεθόδων:

  • Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone.
  • Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Προσοχή! Θέλεις κινητό με NFC αν επιλέξεις την έκδοση κάρτας για το Fuelpass

Μια σημαντική διευκρίνηση που δεν είδαμε να αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Fulepass. Όπως γνωρίζεις, αν κάποιος επιλέξει την έκδοση κάρτας και όχι την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τότε θα μπορεί να την αξιοποιήσει για αγορές μέσω του smartphone του σε όλα τα πρατήρια που διαθέτουν POS.

Ωστόσο το κινητό χρειάζεται να διαθέτει NFC, αλλιώς δεν θα μπορείς να αξιοποιήσεις τα χρήματα και να ολοκληρώσεις την αγορά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, ιδιαίτερα για όσους δεν το έχουν με την τεχνολογία. Μάλιστα, το κράτος δίνει επιπλέον 5 ευρώ σε όσους επιλέξουν την κάρτα. Επέλεξε κατάθεση αν δεν έχεις κινητό με NFC. πηγή

 

Οι δικαιούχοι του προγράμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά ( https://vouchers.gov.gr/ )

 

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.