Εναπομείναντα οργανικά κενά Ειδικής Αγωγής – Αναλυτικά ανά κλάδο και περιοχή “Του συναδέλφου Ναγκολούδη Άγγελου”

Αναμένοντας τους πιθανούς διορισμούς το καλοκαίρι (σε ειδική και γενική), και γνωρίζοντας ότι διορισμοί γίνονται μόνο σε οργανικά κενά, παρατίθενται παρακάτω πληροφορίες για τα οργανικά κενά.

1) Ύστερα από αίτημα του ΣΑΤΕΑ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ), μας γνωστοποιήθηκαν τα εναπομείναντα κενά ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις δομές της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης και στα ΚΕΔΑΣΥ για το έτος 2022, όπως εμφανίζονται στους ακόλουθους πίνακες.

Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν όχι μόνο τον μέγιστο αριθμό διορισμών που μπορούν να γίνουν ανά κλάδο, αλλά και τις περιοχές που υφίστανται τα κενά, αφού είναι τα εναπομείναντα οργανικά κενά ΜΕΤΑ τις μεταθέσεις.

ΠΕ71/ΠΕ70ΕΑΕ: 330

ΠΕ61/ΠΕ60ΕΑΕ:155

ΠΕ11ΕΑΕ: 7

ΠΕ79ΕΑΕ: 18

ΣΥΝΟΛΟ ΣΜΕΑΕ Τ.Ε.: 510

Ανοιχτές περιοχές Ειδικής για διορισμό (Έλλειμα) 2022 ΣΜΕΑΕ

Ανοιχτές περιοχές Ειδικής (Έλλειμα) 2022 ΚΕΔΑΣΥ

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΣΕ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΕΔΥ “Του Βασίλη Βούγια”

Εναπομείναντα Οργανικά κενά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις δομές ΕΑΕ και στα ΚΕΔΑΣΥ

Στα ΚΕΔΑΣΥ (39 οργανικά ΠΕ71/ΠΕ70ΕΑΕ και 28 ΠΕ61/ΠΕ60ΕΑΕ οργανικά, σύνολο 67 οργανικά) δεν γίνονται διορισμοί.

2) Ενημέρωση από τον Σύλλογο Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (ΣΑΚΕΑ):

Πίνακες οργανικών κενών και πλεονασμάτων, όπως αυτά εγκρίθηκαν για τις μεταθέσεις έτους 2022, μετά από καταχώρηση στο ηλεκτρονικό σύστημα από τις Διευθύνσεις Δ.Ε., την πρόταση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και τη γνώμη του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Δ.Ε), οι οποίοι μας δόθηκαν από την διεύθυνση διοίκησης εκπαιδευτικού προσωπικού Α/Θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων, έπειτα από αίτημα του ΣΑΚΕΑ.

Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν μόνο τον μέγιστο αριθμό διορισμών που μπορούν να γίνουν ανά κλάδο, ΌΧΙ όμως ξεκάθαρα τις περιοχές που υφίστανται τα κενά, αφού είναι τα οργανικά κενά ΠΡΙΝ τις μεταθέσεις. Πιθανώς, μάλιστα, αν κάποιοι πήραν μετάθεση για ΚΕΔΑΣΥ (όπου δεν μπορούν να γίνουν διορισμοί), να άφησαν οργανικά κενά σε ΣΜΕΑΕ (όπου μπορούν να γίνουν διορισμοί).

ΠΕ02ΕΑΕ: 224

ΠΕ03ΕΑΕ: 310

ΠΕ04ΕΑΕ: 95

ΛΟΙΠΟΙ ΚΛΑΔΟΙ: 472

ΣΥΝΟΛΟ ΣΜΕΑΕ Τ.Ε.: 1.096

ΣΥΝΟΛΟ ΔΕΚΤ: 38

Πίνακες οργανικών κενών Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής 2022

 

Στα ΚΕΔΑΣΥ (65 οργανικά ΠΕ02ΕΑΕ και 40 ΠΕ03ΕΑΕ- ΠΕ04ΕΑΕ οργανικά, σύνολο 105 οργανικά) δεν γίνονται διορισμοί.

3) Οργανικά κενά, όπως δόθηκαν για τις μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν μόνο τον μέγιστο αριθμό διορισμών που μπορούν να γίνουν ανά κλάδο, ΌΧΙ όμως ξεκάθαρα τις περιοχές που υφίστανται τα κενά, αφού είναι τα οργανικά κενά ΠΡΙΝ τις μεταθέσεις. Πιθανώς, μάλιστα, αν κάποιοι πήραν μετάθεση για ΚΕΔΑΣΥ (όπου δεν μπορούν να γίνουν διορισμοί), να άφησαν οργανικά κενά σε ΣΜΕΑΕ (όπου μπορούν να γίνουν διορισμοί).

ΣΜΕΑΕ: 332

ΣΔΕΥ-ΕΔΥ: 1.100

ΚΕΔΑΣΥ: 469

Δείτε τα οργανικά κενά ΕΕΠ-ΕΒΠ ανά περιοχή-ΣΜΕΑΕ

Δείτε τα οργανικά κενά ΕΕΠ στα ΣΔΕΥ-ΕΔΥ

Δείτε τα οργανικά κενά ΕΕΠ στα ΚΕΔΑΣΥ

 

Στα ΚΕΔΑΣΥ (469 οργανικά κενά) δεν γίνονται διορισμοί.

 

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΔΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

4) ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΝ ΜΑΗ. Τα κενά της ειδικής δεν φαίνονται στη διαδικασία των μετατάξεων, οπότε είναι σημαντικό που κοινοποιήθηκαν.

 

Η μόνη πληροφορία-εκτίμηση για δευτεροβάθμια προέρχεται από Patreas (PDE):

 

«Ενώ με τις φετινές συνταξιοδοτήσεις + αποχωρήσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς + περυσινά ακάλυπτα οργανικά κενά, θα περίμενε κάποιος ένα νούμερο γύρω στο 3500 στη Δευτεροβάθμια, δυστυχώς είμαστε περίπου στο 2.250».

Τα δεδομένα συντάχθηκαν από τον συνάδελφο Άγγελο Ναγκολούδη

Β/θμια: Δεδομένα – ανάλυση ακαδημαικών προσόντων ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo