Προδιαμορφωμένα πρότυπα ιστοτόπου σχολικής μονάδας μέσω του SchSiteEditor

Webhost.sch.gr: Προδιαμορφωμένα πρότυπα ιστοτόπου σχολικής μονάδας μέσω του SchSiteEditor

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με στόχο να διευκολύνει την εκπαιδευτική κοινότητα στη δημιουργία και λειτουργία ιστοτόπου σχολικών μονάδων,  έχει δημιουργήσει και διαθέτει σε αυτές μέσω της Υπηρεσίας Φιλοξενίας Ιστοτόπων, δύο προδιαμορφωμένα πρότυπα (template), καθένα προσανατολισμένο για κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια).

Η δυνατότητα παρέχεται στη νεότερη υποδομή webhost.sch.gr (PLESK) μέσω του εργαλείου κατασκευής ιστοτόπου(Website builder), το SchSiteEditor (διαθέσιμο μέσω της αρχικής οθόνης του πίνακα ελέγχου).

Μπορείτε να δείτε παραδείγματα ιστοτόπων με το πρότυπο που συνίσταται για μονάδα:

Πρόκειται για δύο εύχρηστα templates που βασίζονται στη λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης (Drag and Drop), η οποία ελαχιστοποιεί τις απαιτούμενες διαχειριστικές ενέργειες και αυξάνει τις δυνατότητες μορφοποίησης της δομής της σελίδας. Σε αυτά έχουν συμπεριληφθεί περιεχόμενα που οι σχολικές μονάδες συνήθως επιλέγουν για το κεντρικό τους ιστότοπο.

Αναλυτικές οδηγίες 
Θα βρείτε στον αναλυτικό οδηγό της υπηρεσίας webhost.sch.gr και συγκεκριμένα στη Θεματική Ενότητα 14
– https://webhost.sch.gr/guide#ypiresia-kataskeyis-istoselidon-website-builder

Υποστήριξη
Η υπηρεσία υποστήριξης χρηστών του ΠΣΔ παραμένει στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια:
– Με υποβολή αιτήματος/προβλήματος στο πληροφοριακό σύστημα ΠΣΔ, https://helpdesk.sch.gr
– Τηλεφωνικά ή με Email σύμφωνα με τα στοιχεία επικοινωνίας του www.sch.gr/helpdesk

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

Απάντηση

error: Το υλικό προστατεύεται!!