ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση φέρνει τη λειτουργία φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών τις Κυριακές και αργίες»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την «προκλητική» τροπολογία για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα φροντιστήρια

 

Για «πρωτοφανή επίθεση» της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά εκπαιδευτικών-εργαζόμενων στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, «διαλύοντας εργασιακά κεκτημένα και ανοίγοντας τον δρόμο για την καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας, των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αλλά και όλων των αργιών και σε άλλους εργασιακούς χώρους», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «με αιφνιδιαστική τροπολογία» στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, με τον μάλλον σκωπτικό τίτλο ‘Δουλειές Ξανά, Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις’, προβλέπεται η λειτουργία των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.

 

Υπό το σύνθημα «Δουλεία Ξανά», η ΟΙΕΛΕ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων» κάλεσαν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από τη Βουλή.

Η ΟΙΕΛΕ τονίζει ότι δεν έχει τέλος η παροχή «δώρων» στους επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Καταγγέλλει τον υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη ότι, μετά τη νομιμοποίηση της «εθελοντικής» εργασίας στα ιδιωτικά σχολεία, τώρα, με αιφνιδιαστική τροπολογία, «εννοείται χωρίς κανένα διάλογο με τους εργαζόμενους», ορίζει, με την απαιτούμενη «δημιουργική ασάφεια» ως εργάσιμη ημέρα την κυριακάτικη αργία σε φροντιστήρια και σε κέντρα ξένων γλωσσών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων» τονίζει ότι η τροπολογία είναι «φωτογραφική» και νομιμοποιεί την κατάσταση που προσπαθούν ήδη να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς οι φροντιστηριάρχες: «Να δουλεύουμε, χωρίς να έχουμε κανένα λόγο για το ωράριό μας, ακόμη και για την πληρωμή μας. Ήδη πολλά φροντιστήρια έχουν επιβάλει τη δουλειά το Σάββατο και την Κυριακή, χωρίς καν να δηλώνουν και να πληρώνουν τους συναδέλφους, που καλούνται να είναι στο φροντιστήριο για να επιλύσουν τα λεγόμενα φύλλα εργασίας, να επιτηρήσουν διαγωνίσματα κ.α. Αυτή ακριβώς την παράνομη πρακτική, που επανειλημμένα έχει καταγγείλει ο σύλλογός μας, έρχεται να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την «προκλητική» αυτή τροπολογία και καλεί το σύνολο των εργαζομένων σε επιφυλακή για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, απέναντι στην εντατικοποίηση, την υπερεκμετάλλευση και την απλήρωτη εργασία, «που προσπαθούν να επιβάλλουν η εργοδοσία και η κυβέρνηση».

«Σε κάθε περίπτωση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η διάταξη αυτή προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων που θα καταργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση φέρνει τη λειτουργία φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών τις Κυριακές και αργίες»

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo