Επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς του ΟΑΕΔ (βίντεο)

Μετά τη δικαστική «απαγόρευση» και τις απειλές της διοίκησης η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν και να διαλύσουν τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΑΕΔ στο κτήριο της διοίκησης του οργανισμού στον Άλιμο. Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν βίαια από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ όταν επιχείρησαν κατά τη συγκέντρωσή τους να μπουν μέσα στο κτήριο για να παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου.

Η απεργία πραγματοποιήθηκε παρά τη δικαστική απόφαση που έβγαλε την απεργία παράνομη σύμφωνα με το νόμο Χατζηδάκη. Αμέσως κήρυξε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ, στηρίζοντας τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ.

«Ο νόμος Χατζηδάκη ουσιαστικά επιχειρεί να θέσει στο περιθώριο τα συνδικάτα. Δεν είναι μακριά η στιγμή που μόνο με όρους ανυπακοής θα μπορούμε να αντιδράσουμε απέναντι σε όλες αυτές τις αδικίες», σημείωσε μεταξύ άλλων στην παρέμβαση του στην απεργιακή συγκέντρωση ο Αντώνης Κουρούκλης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ).

Ο Κώστας Τουλγαρίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στην παρέμβαση του τόνισε πως οι απεργοί του ΟΑΕΔ «αξίζουν ένα διπλό μπράβο γιατί έσπασαν στην πράξη με τον αγώνα και τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία την προσπάθεια τρομοκράτησης και των απαγορεύσεων».

 

Απέναντι στους απεργούς η διοίκηση του ΟΑΕΔ

Εχθρική απέναντι στους αγώνες των υπαλλήλων είναι η στάση του διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη, που ζήτησε επίσης, να απαγορευτεί και για το μέλλον η προκήρυξη απεργίας με ίδια αιτήματα και να απειληθεί να καταβάλει η Ομοσπονδία το ποσό των 10.000 ευρώ και τα μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας 5.000 ευρώ, σε περίπτωση παραβίασης της απόφασης. Είναι άλλο ένα κρούσμα της «δημοκρατίας» που δήθεν φέρνει στον συνδικαλισμό ο περιβόητος νόμος Χατζηδάκη που έλυσε τα χέρια εργοδοτών και διοικήσεων δημοσίων φορέων να σέρνουν στα δικαστήρια και να καταστέλλουν τους αγώνες των εργαζομένων.

«Τιμωρία των ανέργων»

Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «Η Τιμωρία των Ανέργων». Προσθέτει δε, ότι η πλευρά της διοίκησης, αρνείται να διακινήσει την επιστολή της Ομοσπονδίας προς τους ανέργους, ή έστω να την αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, παρόλο που του ζητήθηκε εγγράφως.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό δηλώνουν ότι με τον τρόπο αυτό δεν ενημερώνεται η κοινωνία, «για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος μέσα και από την αλλαγή/υποβάθμιση του ΟΑΕΔ σε ΔΥΠΑ.

Πως δημιουργούν για τον ΟΑΕΔ ένα ΔΣ απόλυτης αφωνίας, ένα ΔΣ απόλυτης κυβερνητικής πλειοψηφίας, για να μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν πλιάτσικο στα αποθεματικά και τους πόρους των εργαζομένων και των εργοδοτών (πάνω από 10 δισ. ευρώ) και να διαθέσουν όπως θέλουν χωρίς αντιρρήσεις τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης που αντί για στήριξη των ανέργων θα προσφέρουν διαγραφές προκειμένου να μειώσουν τεχνικά την ανεργία»

Επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς του ΟΑΕΔ (βίντεο)

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo