ΟΑΕΔ: Παράνομη η απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων – Μια ακόμη απεργία βγήκε παράνομη

Έχουν ήδη βγει παράνομες της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΦΚΑ και άλλες. Ακόμη πιστεύουμε ότι η απεργία είναι συνταγματικό μας δικαίωμα, σε κάποιο άλλο κράτος μάλλον..

Η αντιπολίτευση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, μερικές δυνάμεις ίσως να συμφωνούν απολυτά με τις κυβερνητικές τακτικές. Βλέπουμε για πρώτη φορά, υπουργούς  να προσφεύγουν στα δικαστήρια για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες. Η δικαιοσύνη φαίνεται να κανει όλα τα “χατίρια” της κυβέρνησης.

 

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση-μήνυμα προς τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ το υπουργείο Εργασίας

 

Στη σημερινή του απόφαση (375/2022), το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ως παράνομη την πανελλαδική 24ωρη απεργία που κήρυξε για αύριο, Τρίτη 12 Απριλίου 2022, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και απαγόρευσε την πραγματοποίησή της.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας τονίζει πως «σημειώνεται ότι και η αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, η οποία ουδέποτε κοινοποιήθηκε στον ΟΑΕΔ αλλά την κήρυξη της οποίας πληροφορηθήκαμε από σχετική ανακοίνωση, ύστερα από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, είναι επίσης παράνομη». 

«Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ που προφανώς δεν θέλουν να συμπράξουν σε μια παρανομία», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

ΠΗΓΗ

 

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

Απάντηση

error: Το υλικό προστατεύεται!!