Διαμαρτυρία τελειόφοιτων ειδικής αγωγής για τους πίνακες ΕΑΕ που αναμένονται να προκηρυχθούν

Χθες λάβαμε την διαμαρτυρία τελειόφοιτων συναδέλφων ΕΑΕ και σας την μεταφέρουμε ακριβώς όπως μας εστάλη

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ !

Είμαστε τελειόφοιτοι, μεταπτυχιακοί, προπτυχιακοί φοιτητές/τριες από όλα τα τμήματα Ειδικής Αγωγής Ελλάδας, Κύπρου, καθώς και σπουδαστές/στριες των τμημάτων ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ που μας ενδιαφέρει να συμμετάσχουμε στην επικείμενη προκήρυξη Ειδικής Αγωγής του ΑΣΕΠ που πρόκειται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε το μείζον θέμα που αντιμετωπίζουμε αρκετές χιλιάδες εκπαιδευτικοί, εφιστώντας σας την προσοχή για τα παρακάτω ζητήματα από τα οποία κρίνεται το μέλλον μας.

Η αναβολή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 κατά μια εβδομάδα λόγω κορωνοιού , συνετέλεσε στην μετάθεση όλων των ακαδημαϊκών υποχρεώσεων . Το γεγονός αυτό πλέον έχει σταθεί εμπόδιο στην έγκαιρη έκδοση των βεβαιώσεων ολοκλήρωσης σπουδών μας .

Κεραμέως για διορισμούς εκπαιδευτικών – Νεο σύστημα – Πίνακες ειδικής… 2022 – 09/04/2022

Όλοι μας είμαστε φοιτητές που είτε έχουμε ολοκληρώσει επιτυχώς, είτε θα ολοκληρώσουμε εντός Μαΐου τις υποχρεώσεις μας προς τα πανεπιστήμιά μας, όμως για λόγους γραφειοκρατικούς δεν μπορούμε να λάβουμε εγκαίρως την “Βεβαίωση Ολοκλήρωσης Σπουδών με ημερομηνία κτήσης πτυχίου”. Αυτό σημαίνει, πως αν η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήξει τέλη Μαΐου, θα βρεθούμε εκτός των πινάκων, για κυριολεκτικά, μερικές μέρες διαφορά.

Για πολλά χρόνια τώρα οι εκπαιδευτικές δομές ειδικής αγωγής στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς με ακαδημαϊκές σπουδές που δεν είναι εξειδικευμένες στην ΕΑΕ, καθώς πολλές θέσεις καλύπτονται από εκπαιδευτικούς της γενικής αγωγής. Φαινόμενο που θα συνεχιστεί αν δεν δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους απόφοιτους ΕΑΕ να συμμετέχουν στην επικείμενη προκήρυξη.

Για τα επόμενα τρία (3) χρόνια οι πίνακες θα κλειδώσουν και πάλι, γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν καταθέσουμε τα πτυχία μας θα παραμείνουμε αποκλεισμένοι για όλο αυτό το διάστημα από τη Δημόσια Εκπαίδευση και ενδεχομένως άνεργοι.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις να «τρέχουν» με εμάς θεατές.

Νεότερα για Νέους Διορισμούς ’22, Πίνακες Ειδικής

Διεκδικούμε τη νόμιμη και ισότιμη συμμετοχή μας στη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα επόμενα σχολικά έτη.

Ζητάμε η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών να δρομολογηθεί προς το τέλος του Ιουνίου, ώστε να προλάβουμε όλοι να καταθέσουμε τα πτυχία μας. Πρόκειται άλλωστε για προκήρυξη που βασίζεται σε ακαδημαϊκά προσόντα. Τι πιο λογικό από το να συμβαδίζει με τις ακαδημαϊκές διαδικασίες.

Σε περίπτωση που το παραπάνω δεν είναι εφικτό, αιτούμαστε να γίνονται δεκτές από τον ΑΣΕΠ οι Βεβαιώσεις Περάτωσης Σπουδών ΧΩΡΊΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΚΤΗΣΗΣ ΤΙΤΛΟΥ, με ανοιχτή την ημερομηνία κατάθεσης της βεβαίωσης ολοκλήρωσης σπουδών με ημερομηνία κτήσης.

Αιτούμαστε να επιληφθείτε του θέματος και να δοθούν λύσεις, ούτως ώστε να μην μείνει κανείς/μιά φοιτητής/τρια εκτός πινάκων, για μερικές μέρες . Πραγματικά , κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλη αδικία .

Την παρούσα επιστολή την υπογράφουν …..(αριθμό) φοιτητές και συμφωνούν στην προβολή των παρακάτω προσωπικών τους δεδομένων.

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

Απάντηση

error: Το υλικό προστατεύεται!!