ΒΟΥΛΗ: Ερώτηση 46 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απαραίτητοι οι νέοι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσαν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη με θέμα: «Απαραίτητοι οι νέοι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση».

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

– Μετά από 12 χρόνια απουσίας διορισμών στην εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκαν μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, οι οποίοι είχαν ήδη δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο οι ανάγκες για μόνιμο προσωπικό παραμένουν ακόμα μεγάλες

– για την τρέχουσα σχολική χρονιά χρειάστηκαν περίπου 44.000 αναπληρωτές για τη στελέχωση των σχολείων, ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετά κενά σε όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών

– Το επόμενο σχολικό έτος οι ανάγκες στην εκπαίδευση αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο –προβλέπεται ότι θα χρειαστούν πάνω από 50.000 αναπληρωτές

– Τα δεδομένα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα πολλές σχολικές μονάδες, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο, να λειτουργούν αποκλειστικά με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς,

Ερωτάται η αρμόδια κα Υπουργός

Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την έγκαιρη κάλυψη των διαφαινόμενων αυξημένων κενών του επόμενου σχολικού έτους 2022 – 2023;
Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα τις διαδικασίες με σκοπό τον προγραμματισμό για την έκδοση προκήρυξης νέων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στην Γενική και Ειδική αγωγή;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Απαραίτητοι οι νέοι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση»

Μετά από 12 χρόνια απουσίας διορισμών στην εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκαν μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, οι οποίοι είχαν ήδη δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, οι ανάγκες για μόνιμο προσωπικό παραμένουν ακόμα μεγάλες, καθώς τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών την τελευταία δεκαετία, δεν κατάφεραν να καλυφθούν από τους τελευταίους διορισμούς.

Χαρακτηριστικό αποτελεί ότι για την τρέχουσα σχολική χρονιά χρειάστηκαν περίπου 44.000 αναπληρωτές για τη στελέχωση των σχολείων, ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετά κενά σε όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών. Το επόμενο σχολικό έτος 2022 – 2023, οι ανάγκες στην εκπαίδευση αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο –προβλέπεται ότι θα χρειαστούν πάνω από 50.000 αναπληρωτές, αφού στα υπάρχοντα κενά θα προστεθούν και οι φετινές, πολυάριθμες συνταξιοδοτήσεις.

Τα δεδομένα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα πολλές σχολικές μονάδες, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο, να λειτουργούν αποκλειστικά με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, με τις καθυστερήσεις στην τοποθέτησή τους και την μετακίνησή τους κάθε χρόνο να δημιουργεί σοβαρά εμπόδια τόσο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, όσο και στην ανάπτυξη σταθερής παιδαγωγικής σχέσης ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Επιπλέον, συνεχίζεται η ιδιότυπη ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι για περισσότερα από δέκα χρόνια αναγκάζονται να μετακινούνται κάθε χρόνο σε διαφορετικό νομό, γεγονός που έχει τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στην προσωπική, αλλά και οικογενειακή τους ζωή.

Επειδή, οι ανάγκες για μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό παραμένουν ακόμα μεγάλες.
Επειδή, για την τρέχουσα σχολική χρονιά χρειάστηκαν περίπου 44.000 αναπληρωτές για τη στελέχωση των σχολείων, ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετά κενά σε όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών.
Επειδή, το επόμενο σχολικό έτος προβλέπεται ότι θα χρειαστούν πάνω από 50.000 αναπληρωτές, αφού στα υπάρχοντα κενά θα προστεθούν και οι φετινές, πολυάριθμες συνταξιοδοτήσεις.
Επειδή, η στελέχωση πολλών σχολείων κατά βάση ή και αποκλειστικά με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς δημιουργεί εμπόδια τόσο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, όσο και στην ανάπτυξη σταθερής παιδαγωγικής σχέσης ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Επειδή, πρέπει να λάβει τέλος η ιδιότυπη ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι για περισσότερα από δέκα χρόνια αναγκάζονται να μετακινούνται κάθε χρόνο σε διαφορετικό νομό, γεγονός που έχει τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στην προσωπική, αλλά και οικογενειακή τους ζωή.
Επειδή, δεν υφίσταται πλέον ο περιορισμός των προσλήψεων στο δημόσιο 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, αλλά ισχύει η αναλογία 1 προς 1.

Ερωτάται η αρμόδια κα Υπουργός
1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την έγκαιρη κάλυψη των διαφαινόμενων αυξημένων κενών του επόμενου σχολικού έτους 2022 – 2023;
2. Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα τις διαδικασίες με σκοπό τον προγραμματισμό για την έκδοση προκήρυξης νέων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στην Γενική και Ειδική αγωγή;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Βαρδάκης Σωκράτης
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αγαθοπούλου Ειρήνη-Ελένη
Αμανατίδης Ιωάννης
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αραχωβίτης Σταύρος
Αυγέρη Θεοδώρα
Αυλωνίτης Χρήστος-Αλέξανδρος
Βαγενά Αννα
Βέττα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Γκάρα Αναστασία (Νατάσα)
Γκιόλας Ιωάννης
Δρίτσας Θεόδωρος
Ελευθεριάδου Σουλτάνα
Ζειμπέκ Χουσείν
Ζουράρις Κωνσταντίνος
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Θραψανιώτης Εμμανουήλ
Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)
Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)
Κόκκαλης Βασίλειος
Λάππας Σπυρίδωνας
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)
Μάρκου Κωνσταντίνος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μουζάλας Ιωάννης
Μπουρνούς Ιωάννης
Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)
Νοτοπούλου Αικατερίνη ( Κατερίνα)
Ξενογιαννακοπούλου Μαρία – Ελίζα (Μαριλίζα)
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Παπαηλιού Γεώργιος
Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)
Πολάκης Παύλος
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Σαρακιώτης Ιωάννης
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)
Σπίρτζης Χρήστος
Συρμαλένιος Νικόλαος
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος (Αλέκος)
Φάμελλος Σωκράτης
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γεώργιος

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo