ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Αίτημα για έκπτωση στις μετακινήσεις αναπληρωτών & μόνιμων εκπαιδευτικών την περίοδο του Πάσχα

 

          Κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών μετακινείται από και προς τον μόνιμο τόπο διαμονής  την περίοδο της ανάληψης υπηρεσίας, των εορτών και της λήξης της σχολικής χρονιάς  χρησιμοποιώντας ποικίλα μεταφορικά μέσα, ξοδεύοντας έτσι σημαντικό μέρος του μισθού του. Κάθε χρόνο, τελευταία στιγμή ,βγαίνει απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Ναυτιλίας για έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις μετακινήσεις από τον τόπο μόνιμης κατοικίας προς τον τόπο εργασίας κι αντίστροφα.

            Η έκπτωση, δυστυχώς, αφορά μόνο συγκεκριμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες και μόνο αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενώ μεγάλο μέρος των αναπληρωτών που θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν δεν μπορούν, γιατί αγοράζουν  τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια εβδομάδες πριν την αναχώρησή τους.

 

            Οι εκπαιδευτικοί, για άλλη μια φορά, διαχωρίζονται σε μόνιμους κι αναπληρωτές. Ακόμα και στη μετακίνησή τους, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί επιβεβαιώνουν τις επισφαλείς συνθήκες στις οποίες εργάζονται, με το Υπουργείο να τους αρνείται τη δυνατότητα προγραμματισμού στη ζωή τους.

 

            Καλούμε το υπουργείο Παιδείας για ετήσια καθιέρωση έκπτωσης σε όλα τα μεταφορικά μέσα προκειμένου οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι κι αναπληρωτές, να μετακινούνται από τον τόπο διαμονής τους προς τον τόπο εργασίας τους κι αντίστροφα. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει ειδικά τώρα, μέσα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, με τους μισθούς καθηλωμένους, τον πληθωρισμό σε ιστορικό υψηλό της τελευταίας τριακονταετίας και τις συνεχείς αυξήσεις στην ενέργεια και τα αγαθά πρώτης ανάγκης.

            Καλούμε να στηρίξουν το αίτημά μας:

 

 • τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ
 • όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

 

 • Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
 • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
 • Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
 •  Σύρου – Τήνου – Μυκόνου
 • Θήρας και Νήσων
 •  Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων

 

E-wall

Τζάτζος Χρ.

2 σκέψεις σχετικά με το “ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 • 6 Απριλίου 2022, 15:34
  Permalink

  06/04/2022ΝΕΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 2022
  Η Μέριμνα προσκαλεί εκπαιδευτικούς α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν στο νέο δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα που διοργανώνει για τη διαχείριση του πένθους και της απειλητικής για τη ζωή ασθένειας στη σχολική κοινότητα. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του «Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου».

  Το πρόγραμμα «Συν-Δεσμοί» έχει στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών ώστε να κατανοούν τις ανάγκες των παιδιών και εφήβων όταν αντιμετωπίζουν την απώλεια, το πένθος ή μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια, ζητήματα ιδιαίτερα κρίσιμα την περίοδο της πανδημίας CΟVΙD-19 και να τα στηρίξουν με επάρκεια ώστε να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.
  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύγχρονη εξ αποστάσεως και ασύγχρονη εκπαίδευση και θα πραγματοποιηθεί μέσω της νέας μας διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας https://learn.merimna.org.gr/el/static/home .

  Ημερομηνίες διεξαγωγής

  Το ίδιο επιμορφωτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τρεις φορές (Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο) δίνοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν τον πιο κατάλληλο γι’ αυτούς χρόνο.
  Ο πρώτος κύκλος θα υλοποιηθεί μεταξύ 08.04.2022 και 29.04.2022.
  Ο δεύτερος κύκλος θα υλοποιηθεί μεταξύ 09.05.2022 και 24.05.2022.
  Ο τρίτος κύκλος θα υλοποιηθεί μεταξύ 02.06.2022 και 17.06.2022.

  Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και τον τρόπο υλοποίησης θα βρείτε ΕΔΩ

  Για την εγγραφή σας στο πρόγραμμα

  Η εγγραφή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Για την εγγραφή σας σε έναν από τους τρεις κύκλους επιμόρφωσης, μπορείτε να συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλετε στο mail athens.support@merimna.org.gr. Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία μπορείτε να καλέστε το +30 210 646 3367.

  Κάθε κύκλος επιμόρφωσης θα είναι ανοικτός σε 150 εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του κύκλου επιμόρφωσης που επιλέξατε θα λάβετε email με τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης στην πλατφόρμα μας και οδηγίες για τη χρήση της.
  Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

  Σχολιάστε
  • 6 Απριλίου 2022, 19:39
   Permalink

   Σας Ευχαριστούμε, θα ανέβει σύντομα..

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

error: Το υλικό προστατεύεται!!