Η Ελλάδα ήταν και παραμένει πάτος στις συνδέσεις internet

Η BroadbandChoices στην τελευταία της έκθεση για την “Προσβασιμότητα στο διαδίκτυο” κατέταξε για άλλη μία φορά την Ελλάδα και Κύπρο στις δύο τελευταίες θέσεις από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η Δανία τόσο το 2021 όσο και τους δύο πρώτους μήνες του 2022 έχει την καλύτερη συνολική υπηρεσία διαδικτύου, με βάση μετρήσεις όπως η ταχύτητα λήψης και ανεβάσματος, κόστος και κάλυψη. Την δεύτερη θέση καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ με συγκριτικά χαμηλότερες ταχύτητες και υψηλότερες τιμές και την τρίτη το Λιχτενστάιν.

Η Ελλάδα και η Κύπρος τόσο το 2021 όσο και το 2022 “έπιασαν πάτο” στις χώρες τις ΕΕ, και μάλιστα είναι πιο κάτω ακόμα και από χώρες που βρίσκονται υπό ένταξη, όπως το Μαυροβούνιο, Σερβία, αλλά ακόμα και από αυτές που συζητιέται η ένταξή τους, όπως Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Ουκρανία, και Μολδαβία. Μόνο η Βοσνία – Ερζεγοβίνη και η Γεωργία που και αυτές συζητούν την ένταξή τους στην ΕΕ, είναι λίγο πιο χαμηλά. Μακάρι να μπουν για να μην αισθανόμαστε μόνοι.

 

Για το 2022 η Ελλάδα βρίσκεται στην 86η θέση και η Κύπρος στην 90κοστή. Κάτι καλύτερο πάντως, από το 2021 που ήταν στην 98 και 99 θέση αντίστοιχα. Σύμφωνα με την αναφορά, η μέση ταχύτητα λήψης στη Ελλάδα είναι 15,6 Mbit/s την στιγμή που η Δανία έχει 69,4 Mbps και η καλύτερη τιμή ανήκει στο Λιχτενστάιν με 75,7 Mbps.

Βέβαια τα παραπάνω για να είναι σωστά συγκρινόμενα θα πρέπει να βάλετε στην εξίσωση τον πληθυσμό και τα τετραγωνικά χιλιόμετρα κάθε χώρας. Η Δανία από το 2020 είχε πληθυσμό περίπου 5,8 εκατομμύρια και έκταση 43.000 Km2 και η Ελλάδα 11 εκατομμύρια με 132.000 Km2. Αναλογικά η Δανία είναι πιο πυκνοκατοικημένη.

Η κατάσταση δεν είναι ιδανική για όσους βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη. Αρκετές χώρες, όπως το Ιράκ, η Σομαλία, η Υεμένη και ο Λίβανος κατέγραψαν μέσες ταχύτητες λήψης μικρότερες από 1 Mbps.

 

ΠΗΓΗ

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

Απάντηση

error: Το υλικό προστατεύεται!!