ΦΕΚ: Τα νέα μέτρα Covid-19 – ΕΟΔΥ για τα σχολεία και self test

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα σχολεία

Τι αλλάζει στα σχολεία με το νέο ΦΕΚ για τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ οι νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση κρουσμάτων και επαφών στα σχολεία. Σύμφωνα με την απόφαση θα πραγματοποιείται ένα self  test  πριν από την Τρίτη.

Από τις 4 Απριλίου – Δευτέρα, θα υποβάλλονται σε ένα self test την εβδομάδα, όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί μέχρι τις γιορτές του Πάσχα (15 Απρίλιου) που κλείνουν τα σχολεία.

 

Σχετικά με σελφ τεστ από 4/4/2022
📍Όλοι οι μαθητές α/θμιας και β/θμιας εκπ/σης υποβάλλονται σε 1 σελφ τεστ έως και 24 ώρες πριν την Τρίτη.
📍Όλοι οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εκπ/κοί υποβάλλονται σε 1 σελφ τεστ έως και 24 ώρες πριν την Τρίτη.
📍Όλοι οι ανεμβολίαστοι ή μη νοσήσαντες εκπ/κοί υποβάλλονται σε 2 rapid test ή pcr με δικά τους έξοδα έως και 48 ώρες πρίν την Τρίτη και την Παρασκευή.
➡️Κατ’ εξαίρεση για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα, ο διαγνωστικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί 24 ή 48 ώρες αναλόγως, πριν την πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων (αναλόγως αν θα μεταφερθεί η πρωτομαγιά ή όχι).
Στο επισυναπτόμενο ΦΕΚ έχω υπογραμμίσει τα σχετικά σημεία στις σελίδες 3 & 4 προς ενημέρωση όλων 

ΦΕΚ-ΣΕΛΦ-ΤΕΣΤ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

Απάντηση

error: Το υλικό προστατεύεται!!