Βόλτα ΔΟΕ στο ΥΠΑΙΘ: Μια απ’ τα ίδια – Τίποτα καινούριο – Τίποτα θετικό

Δεν γίναμε ιδιαίτερα σοφότεροι από τα όσα ειπώθηκαν στην προγραμματισμένη χθεσινή συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ στο με την υφυπουργό και τον Γεν. Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ.

Προβληματισμό προκαλούν ωστόσο τα λίγα σημεία που βγήκαν από τη συνάντηση:

1ον Η έκδοση της προκήρυξης ειδικής αγωγής πάει όλο και πιο πίσω χρονικά. Πλέον τοποθετείται για μετά το Πάσχα (Μάη δηλαδή). Θυμίζουμε ότι τάχα θα έβγαινε Μάρτη, μετά πήγε Απρίλη και τώρα η υπόσχεση είναι για Μάη.

Επίσης η άποψη του ΥΠΑΙΘ ότι οι προσωρινοί πίνακες θα είναι έτοιμοι τον Αύγουστο, καθόλου δε μας πείθει και δε μας καθησυχάζει.
Συνέχεια πάει και πιο πίσω η έκδοση προκήρυξης Ειδικής και αυτό μόνο ανησυχητικό είναι…και ας είναι υποτίθεται σίγουροι ότι θα προλάβουν να βγάλουν προσωρινούς τον Αύγουστο..

Εμείς δε βλέπουμε από πού πηγάζει αυτή η αισιοδοξία ή η βεβαιότητα..

2ον  Καμία απολύτως δέσμευση δεν υπήρξε για διορισμούς, έστω και χωρίς αναφορά αριθμού. Απλά ειπώθηκε ότι αναμένουν να συζητήσουν με το υπουργείο εσωτερικών.

3ον Η ηγεσία φάνηκε για άλλη μια φορά, αδιάλλακτη στα ζητήματα αξιολόγησης  που έχουν διαλύσει ήδη τη σχολική καθημερινότητα, στα μισά σχολεία της χώρας.

4ον Ξέκοψαν την περίπτωση μείωσης του χρόνου υπηρέτησης οργανικής των νεοδιόριστων.


Εν ολίγοις είχαμε μια στείρα επανάληψη των γνωστών αμετάβλητων θέσεων του ΥΠΑΙΘ. Δυστυχώς έτσι κι αλλιώς δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο. Τέτοιες εθιμοτυπικές συναντήσεις σε “νεκρό χρόνο”  στις οποίες μάλιστα δεν καταδέχεται καν να παραστεί η υπουργός! απαξιώνοντας στην ουσία την ομοσπονδία και κατ’ επέκταση τους εκπ/κους, δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι.

Δεν θέλουμε από την ομοσπονδία μας να πηγαίνει να παίρνει συνέντευξη από την υφυπουργό! Ο ρόλος της είναι μέσα από την πίεση του αγώνα και των κινητοποιήσεων που οργανώνει να διεκδικεί τη υλοποίηση των θέσεων του κλάδου.

Χαιρόμαστε για τα μέλη του ΔΣ που παίρνουν το λόγο, αντιδράνε και αντιπαρατίθενται δυναμικά.

 

Καθόλου δε χαιρόμαστε για αυτούς που απλά ακούνε σα καλά παιδιά και χαίρονται επειδή στέλνουν live “υποτιθέμενες αποκλειστικότητες” στους φίλους τους για να τις ανεβάσουν στο fb.

Ελπίζουμε η επόμενη συνάντηση να γίνει εν μέσω μαζικής κινητοποίησης με κόσμο έξω από το ΥΠΑΙΘ, αλλιώς απλά θα γελάνε μαζί μας..

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

Απάντηση

error: Το υλικό προστατεύεται!!