Επίδομα Παιδιού-Α21: Πότε μπαίνει η «έξτρα» 1,5 δόση -Υπολογίστε πόσα θα πάρετε (παραδείγματα)

Επιπλέον χρήματα για το επίδομα παιδιού Α21 θα καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι το Πάσχα, με βάση την πρόσφατη εξαγγελία της Κυβέρνησης.

Σημειώστε ότι στο τέλος αυτού μήνα 31/3 (σ.σ. 30/3 στα ΑΤΜ) θα καταβληθεί κανονικά η διμηνιαία δόση ΜΟΝΟ σε όσους υπέβαλαν πρόσφατα τη σχετική αίτηση.

Για τους υπόλοιπους -και μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής-, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Την Μεγάλη Εβδομάδα (συγκεκριμένα Μ.Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η Δ. Μιχαηλίδου) θα γίνει λοιπόν και η νέα καταβολή στο πλαίσιο των έκτακτων ενισχύσεων.

Το «κυβερνητικό δώρο» θα δοθεί δηλαδή στις 19/4 στους δικαιούχους (πιθανόν από 18/4 θα φανεί στα ΑΤΜ) και  το ποσό που θα δοθεί -όπως ειπώθηκε -θα είναι ίσο με μιάμιση μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού.

Για όσους τώρα έχουν βγάλει «κομπιουτεράκια»:

Η 1,5 «έξτρα» δόση του  Α21 έχει διευκρινιστεί πως θα είναι «μηνιαία», δηλαδή ένας μήνας και μισός. Πχ. Αν κάποιος έχει δύο παιδιά και λαμβάνει 280 ευρώ στη δίμηνη (140ευρώ δηλαδή το μήνα) , θα πάρει ως δώρο 140+(140/2)=210 ευρώ.

Αντίστοιχα: 140 ευρώ το δίμηνο, δηλαδή 70 το μήνα, που σημαίνει “δώρο”  70 + 35, πάμε στα 105 ευρώ.

Οι υπολογισμοί γίνονται αναλόγως της κλίμακας που είναι ο καθένας.

Με βάση όσα εξαγγέλθηκαν το ποσό της έκτακτης ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και το κόστος εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.

Η υφυπουργός μάλιστα έδωσε και ένα δικό της παράδειγμα για το «έξτρα επίδομα παιδιού»: Eνα ζευγάρι με τρία παιδιά που έχει ετήσιο εισόδημα κάτω από 9000 ευρώ θα πάρει 420 ευρώ Μεγάλη Τρίτη, ελπίζω, είπε.

Ειδικά όμως για την έκτακτη ενίσχυση, αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα αλλά και ξεχωριστή ανακοίνωση με διευκρινίσεις για όσους δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν να κάνουν τη νέα αίτηση Α21 το Μάρτιο.

Για τους τελευταίους, όπως είπε η κα Μιχαηλίδου, θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα Α21 έως το τέλος του μήνα, να κάνουν αίτηση και να συμπεριληφθούν στην καταβολή του Απριλίου!
Ακολουθήστε το e-wall στο Google News Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo