Συγκριτικά αποτελέσματα εκλογών σε 58/86 ΕΛΜΕ της χώρας-Ελεύθερη πτώση για ΔΑΚΕ-Χάνει την 1η θέση (Πίνακες του συναδέλφου Πάνου Ντούλα)

Συγκριτικά αποτελέσματα εκλογών σε 58/86 ΕΛΜΕ της χώρας-Ελεύθερη πτώση για ΔΑΚΕ-Χάνει την 1η θέση (Πίνακες του συναδέλφου Πάνου Ντούλα)

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που ομαδοποιούν τα αποτελέσματα εκλογών σε 58 από τις 86 ΕΛΜΕ της χώρας και αποτελούν σίγουρα κοπιαστική δουλειά του συναδέλφου, Πάνου Ντούλια. Βλέπουμε ότι η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ χάνει 8 μονάδες! και υποχωρεί από την 1η θέση. Μεγαλύτερη άνοδο βλέπουμε για τις Παρεμβάσεις με +4,7%, ακολουθεί το ΠΑΜΕ με +2,4%, τα ΣΥΝΕΚ(Σύριζα) με +0,7 και η ΠΕΚ με +0,3%.

Αποτέλεσμα των μεταβολών αυτών είναι οι Παρεμβάσεις να καταλαμβάνουν την 1η θέση, τα ΣΥΝΕΚ τη 2η, το ΠΑΜΕ την 3η και η ΔΑΚΕ την 4η θέση, σε μία ξεκάθαρη αλλαγή σκηνικού στους συσχετισμούς της Β/βάθμιας, αν αναλογιστεί κανείς ότι στις εκλογές του 2019 η κυβερνητική παράταξη ήταν 1η.

 

Είναι προφανές ότι η ολομέτωπη αντιεκπαιδευτική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με νόμους όπως αυτός για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, η επιλογή να συρθεί στα δικαστήρια όλος ο κλάδος τον Οκτώβριο, τα χιλιάδες κενά που παραμένουν, οι τρίμηνες συμβάσεις ύπο το πρόσχημα του covid, οι συνεχείς απειλές από το γραφείο το Γεν. Γραμματέα σε εκπ/κους και σίγουρα πολλά άλλα ακόμη, έχουν πληγώσει την κυβερνητική παράταξη και οι εκπ/κοι της γυρίζουν μαζικά την πλάτη.

 

Μένει να δούμε αν αυτή η τάση παγιωθεί ή και κλιμακωθεί, ώστε να έχουμε αλλαγή σελίδας στον εκπ/κο συνδικαλισμό, μετά από πάρα πολλά χρόνια.

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo