Ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης(18/3) για τους Αναπληρωτές στο υπ. Παιδείας

Ο Σύλλογος Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ

συμμετείχε μαζί με άλλους συλλόγους εκπαιδευτικών σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας  που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου στο υπ. Παιδείας, ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης για τους Αναπληρωτές και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Την ίδια  μέρα σε πολλές ακόμα περιοχές (Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Λήμνο, Λέσβο, Σάμο κ.α.) Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ ανέλαβαν αντίστοιχες πρωτοβουλίες ανάδειξης και διεκδίκησης των οξυμμένων προβλημάτων της ελαστικής εργασίας.  Στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχε ο ΣΑΤΕΑ και ο ΣΕΠΕΕΑ Αττικής.

 

Σε μια ακόμα κινητοποίηση η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ γύρισε την πλάτη στα σωματεία. Δεν έβγαλε ούτε καν τη γνωστή ανακοίνωση τυπικής στήριξης. Αναρωτιόμαστε, τα προβλήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών (δηλ. του 1/3 της Πρωτοβάθμιας) δεν αξιολογούνται ως σημαντικά για την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ; 

Με τις τοποθετήσεις τους  οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΕΛΜΕ  αναδείξαμε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, αναπληρώνοντας τον εαυτό τους μακριά από τα σπίτια τους, με τους όρους διαβίωσης να επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο σε συνθήκες ακρίβειας και με μισθούς-ψίχουλα, με τα  εκπαιδευτικά κενά που παραμένουν μήνα Μάρτιο στα σχολεία ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι αδιόριστοι, με τα εργασιακά τους δικαιώματα τους να καταπατώνται, με την  ανασφάλεια της περιπλάνησης, την αβεβαιότητα και το άγχος της ανεργίας, που αντικειμενικά προκαλεί η ευέλικτη απασχόληση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κατάσταση των δομών Ειδικής Αγωγής με κενά και κόφτες στην παράλληλη στήριξη, απαιτώντας να ανοίξουν οι πίνακες για διορισμούς, αλλά και στη στάση του υπουργείου που δείχνει τις προτεραιότητές του πιέζοντας για εφαρμογή της αξιολόγησης και επεκτείνοντας την ελαστική εργασία με τρίμηνες συμβάσεις.

 

Το μήνυμα που στείλαμε ήταν να δυναμώσει ο δίκαιος αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μαζικούς διορισμούς που θα καλύπτουν όλες τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών τις οποίες παρασύρει η χρόνια πολιτική αδιοριστίας και ελαστικών εργασιακών σχέσεων,  λεφτά για την Παιδεία και την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Μέσα από τη συγκέντρωση των σωματείων οι εκπαιδευτικοί βροντοφωνάξαμε για μια ακόμα φορά την αντίθεσή μας στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ξέσπασε για μια ακόμα φορά στην περιοχής. Απαιτήσαμε και από αυτή την κινητοποίηση να σταματήσει κάθε συμμετοχή κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο πολεμικό σφαγεία. Να δοθούν χρήματα για την υγεία και την παιδεία και όχι για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Αντιπροσωπεία των Σωματείων συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου και όπως ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους, στα αιτήματα των Συλλόγων από πλευράς του υπουργείου Παιδείας δε δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση. Είναι προκλητική και απαράδεκτη η τακτική της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματα των εργαζομένων, να απαξιώνει τα σωματεία και να μας κοροϊδεύει κατάμουτρα πως δήθεν «θα μεταφερθούν τα αιτήματά μας». Από πλευράς των Σωματείων τονίστηκε πως ο αγώνας θα δυναμώσει ακόμα  περισσότερο με επόμενο μεγάλο σταθμό την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 του Απρίλη.

 

Το επόμενο διάστημα θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους αναπληρωτές – συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.

–          Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/ριών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια.

–          Να ανοίξουν οι πίνακες. Κανένας αποκλεισμός. Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας.

–          Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.

–          Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αφορολόγητο στα 12.000.

–          Μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωση όλων των συναδέλφων. Επίδομα στέγασης. Δωρεάν σίτιση. Χιλιομετρική αποζημίωση της μετακίνησης από και προς το σχολείο για όλους.

Λάστιχο εργασία και ακρίβεια, εμείς δε  θ’ ανεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

Απάντηση

error: Το υλικό προστατεύεται!!