Επιδότηση για το ρεύμα θα λάβουν οι φοιτητές / Τα ποσά

Αναδρομικά από τις αρχές Ιανουαρίου θα γίνει η επιδότηση των φοιτητών

– Δεν θα απαιτούνται εισοδηματικά κριτήρια

– Το επίδομα θα χορηγηθεί για κάθε φοιτητική κατοικία ανεξαρτήτως εάν μια οικογένεια έχει πάνω από ένα φοιτητή

– Οι φοιτητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός του πακέτου στοχευμένων ρυθμίσεων, τόνισε η υπουργός Παιδείας. Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να ενισχύσει τη φοιτητική κατοικία, γι’ αυτό και στο εξής στη δήλωση θα αναγράφεται η φοιτητική κατοικία.

 

Τον τρόπο με τον οποίο θα χορηγηθεί η επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών, εξήγησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι θα έχει αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο 2022.

 

 

Πώς θα πάρουν επιδότηση οι φοιτητές «Η επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με δήλωση της φοιτητικής κατοικίας θα γίνεται μέσω ΑΑΔΕ με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο» είπε σήμερα σε τηλεοπτική της παρουσία, διευκρινίζοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο μίσθωσης».

 

 

Η υπουργός πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να ενισχύσει τη φοιτητική κατοικία, γι’ αυτό και στο εξής στη δήλωση θα αναγράφεται η φοιτητική κατοικία.

 

«Η κυβέρνηση πορεύεται με σχέδιο και φοιτητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός αυτού του πακέτου στοχευμένων ρυθμίσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες και στην Ευρώπη, γιατί η ουκρανική κρίση γιατί η κρίση ξεπερνά την Ελλάδα και αφορά όλη την Ευρώπη.

 

 

Τα ποσά ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Αναδρομικά από τον 01-01-2022 για 300kW 42€ για τον Ιανουάριο

39€ για τον Φεβρουάριο 

39€ για τον Μάρτιο 

ΣΥΝΟΛΟ Επιδότησης 120€ στους λογαριασμούς ρεύματος.

ΠΗΓΗ

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

Απάντηση

error: Το υλικό προστατεύεται!!