Επιστολή στον Πρωθυπουργό για υπερωριακή εργασία στο ΑΣΕΠ ώστε να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη Ειδικής Αγωγής και η κατάρτιση νέων Πινάκων. 

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για υπερωριακή εργασία στο ΑΣΕΠ 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Τους  τελευταίους  μήνες  βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο εργασιακό και κοινωνικό περιθώριο.

 

Ο λόγος είναι προφανής: Πολλές δεκάδες: Αγωνιούμε για το αν ως το φετινό Αύγουστο θα έχουν καταρτιστεί από το ΑΣΕΠ νέοι πίνακες (έστω προσωρινοί) Ειδικής Αγωγής.

 

Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής των εκπαιδευτικών μεσολάβησαν περίπου 6 μήνες από τότε που έληξαν οι προθεσμίες των αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών μέχρι την έκδοση προσωρινών πινάκων.

 

Μάλιστα, τότε οι προσωρινοί πίνακες εκδόθηκαν μετά την έναρξη του σχολικού έτους 2019-20 με αποτέλεσμα όλο το σχολικό έτος 2019-20 να χρησιμοποιηθούν οι παλιοί πίνακες για τις προσλήψεις αναπληρωτών.

 

Σύμφωνα με την παράγραφο δ του άρθρου  64 του Ν. 4692/2020, τον οποίο η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, και οι πρώτοι πίνακες έχουν ισχύ ως τη λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Εφόσον, οι νυν οριστικοί πίνακες δημοσιευτήκαν σε ΦΕΚ το σχολικό έτος 2019-20, έχουν ισχύ μέχρι την λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

 

Η μη κατάρτιση νέων πινάκων (έστω προσωρινών) πριν την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους, θα οδηγήσει αναπόφευκτα πολλούς από εμάς στην ανεργία για ακόμη ένα σχολικό έτος.

 

Ενώ είναι γνωστό ότι η κατάρτιση πινάκων ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρα διαδικασία, ακόμα δεν έχει βγει καν ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ για αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο.

 

Κατόπιν των παραπάνω, ζητάμε να εγκριθεί απόφαση που να προβλέπει υπερωριακή εργασία των υπαλλήλων του ΑΣΕΠ (όπως ακριβώς είχε γίνει και το 2019, με την απόφαση του τότε προέδρου του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη (ΥΑ Αριθμ. 28/2019/ΑΠΠ – ΦΕΚ 4852/Β/30-12-2019)), ώστε να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη και να καταρτιστούν ως τον Αύγουστο νέοι πίνακες (έστω προσωρινοί) Ειδικής Αγωγής.

 

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Έχω εργαστεί σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας (Κύπρου) για ένα έτος, όπως επίσης και σε αλυσίδα φροντιστηρίων (Intercity) στην Λευκωσία ως υπεύθυνος υπολογιστών για δύο έτη. 📌Έκανα ένα διάλειμμα δύο ετών, όπου εργάστηκα σε Χρηματιστηριακή εταιρεία “Forex”(Teletrade). 📌Επιπλέον, έχω εργαστεί στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, συγκεκριμένα σε Τ.Ε. 📌Μετά από αυτό το διάστημα , επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως αναπληρωτής σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας (Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα κ. α). 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα, την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση.

error: Το υλικό προστατεύεται!!