Δήμος έστειλε mail στα σχολεία να κλείνουν το καλοριφέρ στις 10.00 το πρωί εν μέσω παγετού!

Σε περίπτωση που κάποιοι αναρωτιούνται γιατί ξαφνικά περιφερειάρχες και δήμαρχοι κλείνουν τα σχολεία για ψήλου πήδημα, ακόμα και με ντάλα ήλιο, βασιζόμενοι σε καιρικές προγνώσεις που μιλούν ακόμη και για απλό κρύο, η απάντηση ίσως και να βρίσκεται στον τίτλο.
Φυσικά υπάρχουν και “κακές γλώσσες” που λένε ότι τα σχολεία κλείνουν πιο εύκολα στις περιοχές με πολλά ιδιωτικά σχολεία, επειδή υπάρχει πίεση από τους σχολάρχες.
Ίσως συμφέρει θα σκεφτεί κάποιος να γλιτώνει κανείς τα πετρέλαια των σχολικών ή της θέρμανσης των τεράστιων συγκροτημάτων.
Ποιος ξέρει;
Πάντως ακόμη κι αν κάποιοι από εμάς τους εκπ/κους εξυπηρετούνται κάπως με το κλείσιμο ενός σχολείου στις κακοκαιρίες, ίσως επειδή ελαφρύνονται για λίγο από τα δυσβάσταχτα κόστη καυσίμων, πρέπει να καταλάβουμε πόσο λάθος και παρα φύσην είναι να κλείνει ένα σχολείο κάθε τρεις και λίγο.
Πρέπει αυτοί που με ευκολία παίρνουν αποφάσεις να καταλάβουν ότι το σχολείο και η εκπ/ση δεν είναι χόμπυ, για όποτε έχει καλό καιρό.
Κάθε ώρα διδασκαλίας είναι υπερπολύτιμη και αναντικατάστατη, ειδικά μετά τις χιλιάδες χαμένες ώρες τις πανδημίας.
Επίσης πρέπει να καταλάβουν ότι η αντικατάσταση του σχολείο με τηλεκπαίδευση που μας πετάνε κάθε φορά, είναι μία γελοιότητα, μια σαχλαμάρα.
Τίποτα δεν αναπληρώνει η τηλεκπαίδευση από την σχολική μαθησιακή διαδικασία που χάνεται. Ας σκεφτούμε λίγο τους επικίνδυνους δρόμους που ανοίγει η απαξίωση της εκπ/κης διαδικασίας, κάθε φορά που ένας δήμαρχος κλείνει σχολεία λόγω χιονιού, ενώ έχει ήλιο!
Τα σχολεία είναι τα θεμέλια της κοινωνίας μας, το στήριγμα των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και όχι τα μαγαζάκια του παππού τους για να τα ανοιγοκλείνουν, όποτε τους καπνίσει.
ΥΓ: Αλήθεια πως κλειστά σχολεία πραγματοποίησαν τηλεκπαίδευση, ενώ δεν τους στάλθηκε καμία εντολή (επίσημη ή ανεπίσημη) από τη διεύθυνση εκπ/σης (σε ορισμένες περιοχές);
Ποιος αποφάσισε;
Ποιος είχε την ευθύνη;

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo